Избори Събития

Кирова: Където няма държава, няма и местна власт

  24.01.2023 08:00             
Кирова: Където няма държава, няма и местна власт

По порочното правило – няма държава, няма и местна власт, Росица Кирова и Александър Матеев коментираха и поредицата от проблеми на Видин и региона, сред които и трагичното състояние на видинската областна болница. Двамата говорихпа пред медиите на пресконференция вчера.

Часове преди пресконференцията стана ясно, че местна жителка е починала, а повиканата да окаже помощ линейка е пристигнала 35 минути след сигнала.

https://www.konkurent.bg/news/16744587626930/zhena-ot-vidin-pochina-dokato-chaka-lineyka

„Искрени съболезнования на семейството. Къде е държавата, къде е министърът, какво правим всички ние като общество?!”, попита Росица Кирова. Тя определи като крайно неразумно внесеното от кмета на Видин искане в ОбС за опрощаване на данъци и такси от близо 400 000 лв. на видинската болница.

„Общината да задели тези 400 000 лв. и да ги даде на болницата, която да закупи модерна апаратура и извърши належащия ремонт на детското отделение. Вместо това кметът иска да хвърли тези пари в краката на министъра или г-н Радев”, каза още г-жа Кирова с допълнението: „Още един пример затова как ни качват на пързалката на бесния популизъм”.