Събития

Мартин Харизанов организира празник на медиците от АГО-то на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца СНИМКИ

  22.01.2023 10:00             
Мартин Харизанов организира празник на медиците от АГО-то на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца СНИМКИ

По случай деня на родилната помощ депутатът Мартин Харизанов организира празника на медиците от отделението по Акушерство и гинекология на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца. В ресторант Лева се събраха 70 души от АГО и отделението по Анестезиология и интензивни грижи. За дежурните медици в АГО, депутатът също осигури празнична вечеря.

На събитието присъства и кметът на Враца Калин Каменов. Мартин Харизанов благодари на медиците за техния всеотдаен труд и ги поздрави за това, че миналата година във врачанското АГО са проплакали 300 новородени, което е рекорден брой в сравнение с изминалите години.

“Няма по-важна и благородна кауза от тази да помогнеш да се роди нов живот. Именно вие, гинеколозите и акушерките сте тези, които първи подават ръка на всяко новородено да започне своя земен път. Всички вие сте първата и най-важна част от живота на всяко дете. Вие сте тези, които дават напътствия на родителите и се грижат те да поемат спокойни и уверени най-важната роля в живота си. За всичко това вие заслужавате нашата признателност и уважение. Поради тези причини каузата за ремонта на отделението по Акушерство и гинекология бе близка на сърцето ми и с много труд, постоянство и общи усилия успяхме да я реализираме. Щастлив съм, че хората ме чуха и последваха, както и че предстои ремонтът на останалите стаи в отделението! Искам да ви пожелая да бъдете здрави! Гордейте с прекрасната си професия, която е и ваша мисия! Ние ще продължим да ви подкрепяме!” , каза още Мартин Харизанов.

Калин Каменов също поздрави екипа на Родилното отделение във Враца: “Вие сте хората, които въпреки трудностите, правите всичко възможно в името на това да дарите живот. Аз няма да се откажа от това Враца да има родилно отделение с адекватни условия за работа и необходимата специализирана техника. С моя екип и с ръководството на МБАЛ “Христо Ботев” ще настояваме пред държавата за средства за цялостния ремонт на отделението. Благодаря на д-р Росица Славейкова и целия екип на акушеро-гинекологичното отделение в нашия град” - каза още кметът Калин Каменов.

Началникът на АГО д-р Росица Славейкова благодари за подкрепата към отделението и заяви, че родилната помощ във Враца ще продължи да се развива и да привлича млади специалисти. Д-р Росица Славйкова и старшата акушерка Виолета Цветанова извършиха ритуално поливане и измиване на ръцете, както и традиционното наричане бебетата да се раждат така лесно, както се плъзга сапунът и да са толкова много, колкото са пръските от водата!

Икона на Света Богородица поднесоха от ПП ГЕРБ-Враца. Подарък за началника на отделението поднесе и най-възрастната родилка за 2022г. Мая Славчова. Бабинден медиците отпразнуваха заедно с директора на МБАЛ “Христо Ботев” д-р Кети Ценова, бивши лекари и медицински специалисти.