Избори Събития

Депутати от ГЕРБ: Вървим ли към нови избори напролет

  16.01.2023 12:30             
Депутати от ГЕРБ: Вървим ли към нови избори напролет

Петя Аврамова и Мартин Харизанов говориха за актуалната политическа обстановка на брифинг в централата на ГЕРБ - Враца днес.

https://www.konkurent.bg/news/16738629087224/avramova-i-harizanov-gerb-e-otpusnalo-na-10-te-obshtini-vav-vrachansko-50-miliona-leva

Според нея връчването на третия мандат за съставяне на правителство на БСП е знак, че се отива на нови парламентарни избори. Тя припомни, че ГЕРБ имат решение да не влизат в коалиция със социалистите.

„Изборите са възможност за формиране на правителство и управление, а не средство за достигане до властта. През изминалите 2 години се натрупаха повече скандали, отколкото се търсеше път за намиране на решения в трудните времена, в които живеем“, каза още Аврамова.

Тя припомни скандалите, предизвикани от решението за затваряне на 50% от въглищните централи, увеличението на цените на горивата, заради вкарването на посредници, аферата „Джемкорп“ и най-актуалният скандал с „Нексо“.

Мартин Харизанов пък припомни усилията на парламентарната група на ГЕРБ, с която свръхпечалбата от „Лукойл“ - около 3 милиарда лева, ще отиде за компенсиране на гражданите за купуването на горива и транспорт. „Благодарение на нашия проект, който беше одобрен на второ четене, няма да има дискриминация към юридическите лица, които останаха извън 25-те стотинки на „Промяната“. Сега ще се издават ваучери за купуване на горива на стойност 1 000 лева годишни или подпомагане за транспорт на онези, които нямат коли. Така 2 милиона шофьори в България ще усетят истинската подкрепа на държавата“, заяви Харизанов.

Той припомни, че МГЕРБ били обвинени, че са виновни за повишението на горивата и попита на свой ред ексминистър Асен Василев в чий джоб потънаха 3 милиарда лева от повишените цени на горивата.