Събития

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ! Майката на загиналото дете от катастрофата е с тежки травми, но стабилна

  11.01.2023 06:41             
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ! Майката на загиналото дете от катастрофата е с тежки травми, но стабилна

Майката на загиналото дете при катастрофа на пътя Криводол - Враца снощи дете е с тежка черепно-мозъчна и гръдна травма, но в стабилно състояние в местната болница.

За малкия Б. обаче не е имало никакъв шанс за помощ, тъй като е получил тежка черепно-мозъчна травма.

https://www.konkurent.bg/news/16733742009554/tragediya-dete-zagina-pri-zhestoka-katastrofa-na-patya-vratsa-krivodol

Снощи полиция охлади страстите пред Спешния център във Враца. До ескалацията на напрежението се е стигнало поради липсата на информация какво е състоянието на момченцето и публикуваната фалшива новина, че то не е загинало при ПТП-то:

https://www.konkurent.bg/news/16733772234575/naprezhenie-vav-vratsa-politsiya-zavardi-speshniya-tsentar-sled-katastrofata-sas-zaginalo-dete-snimki

Шокирани от новината за смъртта на детето, негови близки атакуваха снощи медиците от Спешния център във Враца. Наложи се намесата на полиция, която да охлади страстите и да защити медиците. Покрусените роднини обвиняват за смъртта на детето спешния екип, който бил пристигнал твърде късно. Бабата и дядото на жертвата обвиниха лекарката, пристигнала с първата линейка, че е била пияна, поради което се наложи още снощи да й бъде взета алкохолна проба.

Според медиците обаче на тел. 112 бил подаден сигнал за ранен човек, а не за пострадали в тежко ПТП, които са в критично състояние. Към този час е известно, че майката на загиналото дете е с тежка черепно-мозъчна и гръдна травма, но в стабилно състояние в местната болница. За малкия пътник обаче не е имало никакъв шанс за помощ, тъй като е получил тежка черепно-мозъчна травма.

До ескалацията на напрежението се стигнало заради фалшива новина за състоянието на момченцето, категорични са покрусените роднини. Те признаха, че шофьорът е карал с висока скорост. По думите на дядото Бисер Йорданов пред бТВ, "Пежо"-то е летяло с над 100 км/час

Припомняме, че това е вторият подобен екшън пред Спешния център. Преди около година десетки потърсиха сметка от медиците за действията им, след като във видео беше показана издъхваща майка пред очите на невръстния си син на входа на Спешния център, докато чака за приемане и преглед. Разследването тогава доказа, че починалата е била в напреднал стадий на онкологично заболяване, но имаше наказан служител на болницата заради нехуманното му поведение.