България Избори

НА ДЪНОТО! Трифонов оправда песента за Лена с министър-председателката на Финландия

  07.01.2023 10:40             
НА ДЪНОТО! Трифонов оправда песента за Лена с министър-председателката на Финландия

Слави Трифонов излезе с първи коментар след скандалната песен, която неговата компания 7/8 пусна в четвъртък. Той сравни случая с министър-председателката на Финландия Сана Марин, за която изтече скандално видео. "Финландия е на пето място в света по свобода на словото. Миналото лято във финландските медии изтече запис от бурен купон, организиран от министър-председателката на страната Сана Марин. На въпросния запис се вижда как 36-годишната Сана Марин пее, танцува и въобще как купонясва с приятели. Наглед - нищо ненормално. Всеки има право да се забавлява, па бил той и министър-председател." Това написа Слави в своя фейсбук профил. 

"Този запис обаче предизвика истински скандал в страната, която е на пето място по свобода на словото. Политици, медии и обикновени хора в социалните мрежи започнаха да задават лавина от въпроси:

Колко алкохол е употребила министър-председателката?

Имало ли е наркотици, тъй като в записа някои уши чуват думата “кокаин”?

Работила ли е министър-председателката или е била в лятна ваканция?

Достатъчно трезвена ли е била, за да реагира при извънредна ситуация, особено в контекста на това, че съседна Русия вече е нападнала Украйна?"

"Привържениците на Сана Марин обвиниха критиците й, че проявяват сексизъм. Но при всички положения, в страна, която е на пето място по свобода на словото, ясно си дават сметка, че Сана Марин преди да е жена, е министър-председател. И че прагът на лична неприкосновеност на заелия висш държавен пост по условие е нисък и личният му живот е от особена важност за цялата общност."

"Макар да не познавам в детайли работата й като министър-председател, аз харесвам Сана Марин", добави Трифонов.

"Миналото лято у нас също изтече запис. С нашия тогавашен министър-председател. Записът е от едно стълбище, водещо към квартира, отдавана под наем. Няма да коментирам какво се вижда на това стълбище, защото различните очи явно виждат различно. Или им се ще да не виждат това, което виждат."

Водещият "захапа" и творчеството на депутата Христо Петров (Ицо Хазарта): 

"Значи, “Уморена кака Лена” е сексистка песничка, но не е сексистко, когато “Депутатът Христо” пее, че гласът на една жена в парламента му лекува запека. “Шефке, мно’о ме кефиш с тия твоите цайси./ Заклевам се, при други обстоятелства - сеш’ се? Найси!”

"А това високо художествено внушение не е ли пошло:

“Тва е една мистерия - как успя да го поемеш целия?/ Едновременно на Дългия и на Дебелия.”

Значи, едното е пошла песничка, а другото е изкуство. Така ли?

Според шоумена личния живот на управляващите ни е важен и те трябва да отговарят дори и на неудобните за тях въпроси: Изключително важно е дали по-предишният министър-председател има къща и дете в Барселона и коя е Мата Хари от спалнята му.

Изключително важно е дали предишният министър-председател има любовни отношения с шефката на кабинета си и годеница на председателя на Народното събрание.

Тези въпроси не получиха своя отговор. А отговорите могат да ни кажат какъв е по-предишният министър-председател, какъв е предишният министър-председател и могат ли такива хора да носят тежката отговорност да са начело на държавата.

Разбирам, че да търсиш истината е трудно. А да мразиш Слави Трифонов е лесно - правили сте го хиляди пъти", завършва Трифонов.