Събития

Обявяват за продан автобуси и камиони на „Тролейбусен транспорт – Враца“

  14.12.2022 07:00             
Обявяват за продан автобуси и камиони на „Тролейбусен транспорт – Враца“

В общинския съвет във Враца е постъпило предложение за продажба на автобуси и камиони на „Тролейбусен транспорт-Враца“. Докладната е внесена от председателя на местния парламент д-р Владимир Христов и е за продажба на ненужни и неизползвани превозни средства (автобуси за градски транспорт и камиони за поддръжка „тип Вишка“) собственост на „Тролейбусен транспорт – Враца” ЕООД.

В докладната си до съветниците д-р Христов посочва, че предложението е направено от управителя на дружеството „Тролейбусен транспорт-Враца“ Виктория Христова-Начева. Тя е поискала от местните сенатори да дадат съгласието си за продажба на ненужни и неизползвани превозни средства – 5 бр. автобуси с марка „Рено ТЦП“, 1 бр. Бус с марка „Ситроен Джъмпер 35“, 2 бр. камиони с марка „Газ 53“ и 1 бр. камион с марка „Шкода МТМ“, собственост на дружеството.  

„Управителят на дружеството, във връзка с обновяване на автопарка по проект „Модернизация на градския транспорт в Община Враца“ с 9 нови тролейбуси, 13 нови електробуси, 1 специализиран автомобил с работна площадка (Вишка) с марка „Рено“, както и закупени чрез лизинг 14 автобуси с марка „Исузу“, предлага старите ненужни и неизползвани превозни средства да бъдат продадени“, се посочва в докладната, която ще бъде разгледана на предстоящото заседание на общинския съвет.

Превозните средства предложени за продажба се намират на територията на депото на „Тролейбусен транспорт – Враца” ЕООД, като заемат немалка част от него и пречат за нормалния работен процес.