Събития

Кметът на Враца Калин Каменов откри Automotive Day in Vrasta СНИМКИ и ВИДЕО

  08.12.2022 14:09             
Кметът на Враца Калин Каменов откри Automotive Day in Vrasta СНИМКИ и ВИДЕО

Кметът на Враца Калин Каменов откри Automotive Day in Vratsa, събитие което събра водещите компании в автомобилната индустрия в града под Околчица.

На срещата, която се състоя в залата на общинския съвет присъства и председателят на местните парламентаристи д-р Владимир Христов, член на УС на Аутомотив Клъстер България арх. Любомир Станиславов и представители на други фирми свързани с автомобилната индустрия.

„За нас е много интересно и важно събитие. Считам, че община Враца е една от най-модерните дестинации, тъй като в момента Северозападна България представлява голям интерес за автомобилната индустрия. Аз бих казал, че от 5-те града, които се намират в тази част на България, Враца е градът който се справя най-добре по отношение на привличане на автомобилни инвестиции“, сподели арх. Станиславов.

Приветствие при откриването изказа кметът Каменов, който подчерта, че „В момента преговаряме с още компании, които да развиват своите производства в нашия град, за да може Враца да се разшири още повече на картата на автомобилната индустрия на България“.

По време на събитието бяха представени най-големите компании в автомобилната индустрия в страната, като бе подчертано значението им за регионите, в които са позиционирани относно големия брой работни места, които дават, направените инвестиции и не на последно място оборотите им.

Проведен бе и семинар на тема "Умните машини и интелигентните софтуери", в рамките на който се дискутираха концепции и методи за оптимизация на производството, софтуерни решения за производствено планиране и оптимизация, виртуални решения за симулации на роботизирани процеси, квалификации и обучение на младото поколение. Предстои и представяне на Дигитален Иновационен Хъб Северозапад към Аутомотив Клъстер.