Събития

Благотворителна кауза за бездомни животни се нуждае от още дарения

  08.12.2022 08:00             
Благотворителна кауза за бездомни животни се нуждае от още дарения

В началото на тази година един видинчанин и неговата благотворителна кауза за поставяне на вендинг машина в града, чрез която, рециклирайки пластмасовите бутилки и кенчета, осигурява храна за бездомните животни. 
Юлиян Миков си беше поставил срок да събере сумата до Великден и се надяваше да успее, но за съжаление, това не се случи. Той продължава да набира необходимите средства, като сумата, която му липсва, за да завърши своята инициатива не е голяма:
"Почти сме на финала с цялото това нещо, като остават около 560 лева по последни преброявания..."
Желаещите да дарят сега могат да се сдобият с нещо, което да им напомня за доброто дело, което са направили, каза Юлиян:
"Идеята е следната - създал съм една тениска... изработката на самата тениска струва 10 лева, подпомагането на самата кауза струва 10 лева и общата цена, за да притежаваш една такава тениска е 20 лева. Идеята е всеки един, който помогне за тази кауза, да му остане някакъв спомен, нещо като подарък, може за близък..."
Интересът на хората към тениските за момента е голям:
"Много интересен е феноменът на социалните мрежи, че когато пуснах първия пост, много хора се изкефиха, искаха тениски. Много хора, дори непознати ми писаха... Цялото нещо е такова, че като пуснеш самия пост, хората в началото, като започнат да реагират... има интерес. След това някак си се приглушава и аз трябва това нещо да го правя и втори път, и трети път, за мога да събера нужната бройка. В началото бях изчислил, бяха около 940 лева до края да съберем цялата сума, тогава пуснах тениските, взеха се 32 бройки. Някои хора не искаха тениски, а просто искаха да подпомогнат самата кауза и след това, сега втори рунд, който пуснах, той още тече в момента."
Остават още около 60 броя тениски, които трябва да се купят, за да се достигне сумата от 3000 лева, необходима, за да бъде поставена вендинг машина за кучешка храна във Видин. 

Всеки, който иска да помогне, може да пише на Юлиян. Онези, които имат отношение към животните, но нямат възможността да помогнат чрез средства, могат просто да споделят тази публикация, за да достигне до повече хора. Който желае, може да дари и тук - http://revolut.me/yuliya0bw0.

Дарения се набират и по банков път: 

IBAN  BG81UNCR76301076721286  Юлиян Миков