Събития

„Топлофикация Враца“ улесни преминаването към електронна фактура

  25.11.2022 07:00             
„Топлофикация Враца“ улесни преминаването към електронна фактура

„"Топлофикация Враца" дава възможност на клиентите да заявят получаване на електронна фактура и през корпоративния сайт на дружеството. Процедурата е максимално улеснена.", заяви инж. Радослав Михайлов, директор на предприятието. Той обясни, че на Интернет страницата им желаещите могат да попълнят и изпратят заявление. Инж. Михайлов посочи, че абонатите трябва да попълнят полетата с трите имена на заявителя, адрес на топлоснабдения имот и контакт за кореспонденция, ЕГН и клиентски номер. Следващата стъпка за потребителите е да отбележат намерението си да не получават в хартиен вид своята фактура. Инж. Радослав Михайлов заяви, че преди да изпратят заявлението си, клиентите трябва да дадат своето съгласие с Общите условия за продажба на топлинна енергия на "Топлофикация Враца" и за събиране и обработка на лични данни.

Изпълнителният директор на топлофикационното дружество посочи, че електронната фактура дава възможност на потребителя изцяло онлайн да получава, преглежда и потвърждава получаването на документа. Той уточни, че безплатната услуга, която предлагат, е напълно равностойна на съответния хартиен носител и отговаря на изискванията на Закона за електронния документ и електронния подпис, Закона за счетоводството и Закона за ДДС. Инж. Михайлов заяви, че получаването на електронна фактура е удобно, лесно, безопасно и безплатно.

Като съществено предимство на Е-фактура, директорът на предприятието изтъкна и липсата на достъп на други лица до документа.

"Електронната фактура може да се разглежда на компютър в електронен формат и е достъпна по всяко време на денонощието. Тя се получава веднага след нейното издаване, за което потребителите ще бъдат уведомени със съобщение на посочения в заявлението e-mail адрес.", обясни инж. Радослав Михайлов.      

Услугата Е-фактура е част от комплексната дейност на предприятието за развитие на зелена икономика. "С преминаването към получаване на документите на електронен носител клиентите стават част от каузата на "Топлофикация Враца" за една по-чиста и по-зелена планета.", заяви инж. Радослав Михайлов. Той обясни, че от няколко години дружеството предоставя възможността за електронно фактуриране и с всяка изминала година все повече клиенти избират предимството от получаването на документи изцяло Онлайн.

Изпълнителният директор посочи, че с цел да насърчат клиентите им да изберат удобството на Е-фактура в края на м. август са стартирали промоционална кампания. Първите 500 абоната на "Топлофикация Враца", преминали на електронно фактуриране получават 2% отстъпка от следващата месечна сметка за битова гореща вода или отопление при положение, че нямат просрочени задължения за топлинна енергия.