България

Наемите в „Слънчев бряг” се увеличиха рекордно

  24.11.2022 16:30             
Наемите в „Слънчев бряг” се увеличиха рекордно

Наемите на магазини в "Слънчев бряг" надминаха 13 пъти цените на бизнес имотите в столицата. В момента в курорта се търсят нови наематели за новия летен сезон 2023, но интерес няма, предава NOVA.
Брокерът Надя Драгиева споделя, че войната в Украйна е повлияла на наемите на офиси и магазини в курортните градове. "В Бургас след края на сезона хората търсят нови места за своя бизнес, ако са планирали преместване.
Тогава са и най-високите наемни нива. Усилено продължава да бъде търсенето на жилищни имоти. 20-30% е ръстът на наемите в сравнение на миналата година. Има лек отлив от търсене на имоти от страна на украинци", посочи тя.
По думите ѝ според обзавеждането си апартаментите се делят на нисък, среден и висок клас, а това определя цената.
"Наем на жилище със старо обзавеждане бележи ръст със 100 лева и стига 300, а при луксозно обзаведените в нови сгради наемът достига до 2500 лева. Тези, които плащат високите наеми имат високи доходи и обикновено работят от вкъщи, в IT сектора.
От въвеждането на хоумофиса насам се завишиха и наемите. Има и имоти с прекалено висока цена, които остават празни. Цени на квадратен метър по 1000 евро вече няма, особено в сградите висок клас", обясни брокерът.
И посъветва хората да внимават за важните за тях неща и да не бързат с вземането на решение.Кметът на Враца Калин Каменов откри Automotive Day in Vrasta СНИМКИ и ВИДЕО
Видински ученици с успешна практика в завод
Ще спре ли някой Манастирище-Папура и Гърлов на турнира в Козлодуй
Заради тормоз в училище: Родители се заканват да не пуснат децата си в клас
Кремъл отрече да има връзка с подготовката на държавен преврат в Германия
Феня Каранейчева открива коледна изложба базар в библиотеката във Враца