Събития

Президентът Румен Радев откри завода на Теклас във Враца СНИМКИ + ВИДЕО

  24.11.2022 12:01             
Президентът Румен Радев откри завода на Теклас във Враца СНИМКИ + ВИДЕО

Президентът Румен Радев пристигна във Враца за церемонията по откриването на нов завод за автомобилни компоненти на водеща компания в града.

След прерязването на лентата, държавният глава, кметът на Враца Калин Каменов и кметът на Кърджали Хасан Азис посадиха дръвче пред завода на Теклас.

На церемонията присъстваха президентът Румен Радев, служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев, посланикът на Република Турция нейно превъзходителство Айлин Секизкьок, областният управител на Враца Георги Митов, областният управител на Кърджали Даниел Делчев, председателят на общинския съвет във Враца Владимир Христов, кметът на Враца Калин Каменов, кметът на Кърджали Хасан Азис, Неби Анъл генерален директор на „Теклас“, кметове на общините Мездра, Борован и Бяла Слатина, общински съветници от Враца, ръководители на институции, гости и други.  

По време на речта си кметът на Враца Калин Каменов каза „Искам да благодаря на г-н Георгиев, с който първоначално започнахме идеята преди няколко години компанията да имат свой завод във Враца. Когато започнахме идеята, мнозина от вас знаят, че тук, на това място имаше блато и тогава малцина вярваха, че тази инвестиция е възможна да се случи във Враца. Благодарение на усилията и на моя екип, и на екипа на министерство на икономиката и българската агенция за инвестиции и след многото разговори с г-н Анъл бе тържествено подписан договор в община Враца. Благодарение на подкрепата, която имаше моят екип, и екипът на завода тази инвестиция се случи значително бързо. Искам да им благодаря за това, че са коректен партньор и благодарение на тях в този завод работят служители на четири общини, като има служители и от други области. Аз вярвам в капацитета на региона, като възможност за инвестиции и се надявам тук скоро да има още такива, за да може хората от Северозападна България, от област Враца да намерят своите добре платени и качествени работни места тук, да се чувстват добре и да създават своите семейства тук във Враца и в област Враца“.

По време на церемонията президентът Румен Радев благодари на компанията и Каменов за поканата да взема участие в церемонията по откриване на новопостроеният завод във Враца.

„Всяка една инвестиция от такъв мащаб и особено с такава специфика на производство е крачка напред за българската икономика, защото България има нужда от високотехнологични, експортно ориентирани предприятия, даващи продукция с висока добавена стойност и със значим принос за модернизацията на страната ни. Следя развитието на завода в България и няма как да не споделя, че компанията не е преставала да вдига своите обороти още със стъпването на българския пазар, като инвестира непрекъснато, увеличава своята иновативна дейност и се превърна в ключов играч в аутомотив сектора в България и един от най-големите производители на конектори в Европа.

България не само произвежда високотехнологични продукти, България диктува модата и стандартите в света в производството на такава продукция, с което наистина ние можем да се гордеем.

Прави впечатление и заслужава адмирации политиката на фирмата за опазване на околната среда, за зеления характер на икономиката, амбициите за собствена енергийна база и най-вече това отношение към корпоративната социална отговорност да предоставя много добри условия за работа и социалната подкрепа към служителите на фирмата. Много се радвам, че виждам тази политика, продължена тук, в завода във Враца с най-съвременни роботизирани системи и високи технологии, които гарантират високо качество и стандарт на продукцията, гарантират високата добавена стойност и най-важното – устойчивост на производството, грижа към всички служители.

Искам да приветствам и общинското ръководство на Враца в лицето на г-н Каменов за активната, мога да кажа дори агресивна дейност за привличането на тази инвестиция. Такива инвестиции идват там, където общинското ръководство и обществеността на града желае и е създало необходимите условия и организация тези инвестиции да се случат. Не случайно тя става тук във Враца и аз мисля, че това е нормално продължение на амбициите на усилията за усъвършенстване на образованието, за инвестиции в информационните технологии в инженеринг и развой. Това наистина дава резултат и ние го виждаме днес“, каза Радев.

Така обектът, намиращ се в жк "Сениче, бе официално открит.

Koмпaниятa е специализирана в производството на ĸayчyĸoви и плacтмacoви издeлия зa нaй-гoлeмитe aвтoмoбилocтpoители, включително и сегменти за електро- и хибридни автомобили.

Инвестицията в шестия завод на компанията у нас е в размер на 20 млн. лв., а разкритите работни места са 300, с тенденция да се увеличават през следващите години.

 

Вижте повече в следното ВИДЕО:

 

Ето и словото на президента Румен Радев:

 

 

Очаквайте подробности!