Събития

Ученици и учители от СУ „Христо Ботев“ – Враца посетиха Пафос по програма „ЕРАЗЪМ +“ СНИМКИ

  24.11.2022 11:00             
Ученици и учители от СУ „Христо Ботев“ – Враца посетиха Пафос по програма „ЕРАЗЪМ +“ СНИМКИ

Представители на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца успешно приключиха изпълнението на дейности по проект „Преподаването и ученето през 21 век – европейските образователни системи и прилагане на добри практики в българското училище”, програма „Еразъм +“, Договор №  2021-1-BG01-KA122-SCH-000015643.

Мобилността на  девет ученици и двама придружаващи учители, в периода 12 – 16 ноември 2022 г. в град Пафос, Кипър беше възможност представителите на врачанската Алма Матер да се запознаят с културно-историческото наследство на страната, да се потопят в традициите и ритуалите и да сравнят образователните системи в двете страни.

Обучението започна още преди заминаването, като учениците и придружаващите ги учители научиха някои често използвани    думи и изрази на гръцки и се запознаха с територията на града – домакин  и съответно продължи на място в обектите на ЮНЕСКО в Пафос.

Чрез използването на съдържателно-езиково интегрираното обучение (CLIL) учениците надградиха своите познания по история като допълнение към основните езикови и комуникативни компетенции.  Междувременно  имаха възможност да се запознаят и с различна образователна система. Те    посетиха  учебни занятия и направиха свои собствени изводи за нивото, приликите и разликите в атмосферата, в подходите  в   преподаването, тестването и оценките в кипърската образователна система.

Като заключителна част от проекта участниците в мобилността ще станат „учители за един ден“, като ще споделят своите преживявания, наученото и новото със своите връстници.