Бизнес Събития

Ресторант край Белоградчик получи запитване от Мъск, милиардерът идва на...

  23.11.2022 18:50             
Ресторант край Белоградчик получи запитване от Мъск, милиардерът идва на...

Българският ресторант ONA получи на имейла си запитване от името на Илон Мъск за резервация за април 2023 г. Представител на Space X – компанията, зад която стои Мъск, е изпратил писмо, с което информира, че с Мъск са планирали посещение в района на ресторанта, както и да посетят самия ресторант.

Както съобщи първо сайтът konkurent.bg един от най-богатите хора в света хареса Белоградчик:

https://www.konkurent.bg/news/16691074258239/ilon-mask-haresa-belogradchik

Собственикът на Tesla, SpaceX и Twitter, вчера сподели в своя профил в социалната си мрежа снимка на Белоградчишките скали, направена от фотографа Владислав Терзийски. Постът на милиардерът бе придружен с текст: „Бях сигурен, че това е в Elden Ring“. Мястото, което той посочва е фентъзи видео игра.

Местната власт не чака дълго и изпрати покана на Мъск:

https://www.konkurent.bg/news/16691803896707/boyan-minkov-pokani-mask-v-belogradchik-snimki

Министърът на туризма д-р Илин Димитров веднага реагира в Twitter и покани Мъск да види впечатляващата забележителност на живо. Медиите в България с огромен интерес следят дали визитата ще се осъществи, а от ресторант ONA споделиха в своята фейсбук страница, че се надяват местните власти поне да асфалтират улицата, за да не се червят като домат пред скъпия гост.

В "Конкурент" сме разказвали историята на основателя на ресторанта Филип Захариев и неговата философия, за да се прибере у нас и да отвори свое заведение в малко и красиво село, намиращо се само на 13 км от Белоградчик.

Очаква се Мъск да пристигне на 24 април 2023 г. в Северозапада. 

В социалните мрежи хората коментират, че дори и да не дойде, то България и в частност Белоградчишките скали са получили огромна реклама. В своя публикация във Фейсбук министър Илин Димитров дори предлага Белоградчик да бъде домакин на ежегоден Cosplay фестивал.

 

Повече по темата ще прочетете в петъчния брой на "Конкурент" - вестникът на Северозапада