Събития

Уникален спектакъл събра видни личности в Оряхово СНИМКИ

  19.11.2022 20:16             
Уникален спектакъл събра видни личности в Оряхово СНИМКИ

Историческият спектакъл "Криле и вериги" се проведе тази вечер в крепостта "Камъка" в Оряхово. Той пресъздаде битката за превземане на Крепост Рако (днес Камъка) от рицарите на крал Сигизмунд.

"Това е четвърти спектакъл, който община Оряхово организира изцяло с наши сили и средства със сценарий, който е измислен в община Оряхово от Христина Цонева, която е секретар на общината. Тя е поет и писател и има тези качества за да може да измисли сценария. Ангажирани са много хора от местното население, от общинска администрация, от институциите в града, което е основната и най-важна наша цел-да ги внедрим в изживяването на тези събития", каза кметът Росен Добрев.

Гости на спектакъла и коктейла, организиран от кмета на Оряхово, бяха областния координатор на ПП ГЕРБ, който днес е рожденик Красен Кръстев, депутатите Петя Аврамова и Мартин Харизанов, областният управител на Враца Георги Митов и други. Спектакалът предизвика истински фурор сред гостите въпреки дъждът, а след края му всички вдигнаха наздравици и поздравиха Росен Добрев за инициативата и Христина Цонева за страхотния сценарий.

Възстановката постави началото на тържествената програма по случай 145-годишнината от обявяването на Оряхово за град.