Интервю Спорт

Росен Мартинов: Колективът във ФК Радецки е страхотен

  14.11.2022 15:55             
Росен Мартинов: Колективът във ФК Радецки е страхотен

ФК Радецки започва да действа все повече като професионален клуб. Похвална е инициативата на управата да представя талантите на клуба чрез блиц-интервюта.

Ред е на родения 2005 г. халф Росен Мартинов.

Разкажи ни малко за себе си, Кой е Росен Мартинов?

-Здравейте! Аз съм един от халфовете на нашия отбор “Радецки”. Роден съм в град Плевен и съм на 17 години. На терена винаги излизам със стремеж да покажа максимума от възможностите си, а на тренировките се опитвам да подобрявам, както личностните ми умения, така и работата в колективната игра.

Кои са първите ти спомени с футболната топка?

-От 4 годишна възраст баща ми ме запали по футбола и от тогава до сега, футболът е неизменна част от живота ми.

На кои треньори дължиш най-много:

-Най-много дължа на Пламен Пасков. Той е треньорът, с когото съм бил най-дълго време. Той ми бе наставник във възраст, в която е най-важно да се изградят навици за тренировъчен процес, също така даде основите на тактическата дисциплина и техническото изпълнение на указанията.

Какво е чувството винаги да си титуляр?

-Чувството винаги да съм титуляр е прекрасно, тъй като това показва че треньорите имат доверие в мен. Групата от футболисти е голяма и това е показател, че се справям на очакваното от тях ниво, но това не означава, че не трябва да продължавам да тренирам и да се трудя.

На кое място в класирането ще е "Радецки" в края на сезона?

-Очаквам вторият полусезон да протече още по-добре от предходния. Отборът вече набра скорост и самочувствие, което определено ни е необходимо, тъй като на нас ни липсва опит, но не и качества. Имаме наглед по-леки мачове далеч от дома и до последно ще се опитваме да вземем максимума и да гледаме към първото място.

Смяташ ли ,че "Радецки" може да се пребори за влизане в А ОФГ?

-Нашият отбор има качествата да се пребори за влизане в А ОФГ. По-трудната част би била след влизането, тъй като опонентите там са по-класни и бихме имали нужда от някои опитни попълнения във всяка линия.

Чувстваш ли отбора като колектив?

-Колективът в отбора е на страхотно ниво. Водим тренировъчен процес заедно, настроението в съблекалнята също е налице и треньорите имат огромна заслуга за това.

Има ли футболист от Козлодуй от когото си се учил, на когото си се възхищавал?

-През годините, когато имахме отбор в Трета лига, минаха много талантливи футболисти, от които научих много за своята позиция.

Имал ли си оферта от други отбори?

-Не, не съм имал.

Какво ти предоставя "Радецки"?

-Отборът ми предоставя една страхотна възможност да трупам опит и мачове в мъжкия футбол, който е доста по-различен от юношеския. Базата ни е страхотна, както и разнообразието в тренировките.

Къде се виждаш в близко бъдеще?

-Не съм мислил за бъдещето ми във футбола, но определено винаги ще има място в сърцето ми.

Бъди здрав и успехи!

-Благодаря!