Лайфстайл

4 трика как да влезем отново в старите си дънки

  23.09.2022 19:30             
4 трика как да влезем отново в старите си дънки

Старите ви дънки не ви стоят добре и искате най-накрая да ви паснат идеално? Имаме няколко прости трика за вас, които ще ви помогнат!

Жени и дънки - това е истинска връзка любов-омраза. Колкото и да обичаме да носим дънки и да можем да ги комбинираме с почти всичко в гардероба си, не обичаме да пазаруваме тази дреха. Много изтощително е да се опитваш да намериш идеално прилягащ чифт дънки. Или дънките са твърде големи, или твърде малки, или имат грозни гънки по дупето. Дори и в уж правилния размер - някак си не стоят добре. Твърде тесни ли са дънките ви? Можете да ги разширите с тези 4 трика! 

Трик 1: Напръскайте дънките с вода

Най-лесният и бърз трик за опъване на дънки, които са станали прекалено тесни, е да ги напръскате с хладка вода и след това да ги опънете с ръка в тесните места. За да направите това, сложете дънките на пода, застанете на краищата и едновременно издърпайте лентата на талията. По този начин лесно могат да се спечелят няколко сантиметра.

Трик 2: Оставете дънките да изсъхнат върху тялото ви

Друг начин да разширите дънките е да ги обуете директно след изпиране, докато са мокри и след това да ги оставите да изсъхнат върху вас. Усещането не е особено приятно в началото, но помага: дънките се затоплят от телесната ви температура и прилепват перфектно към формата на тялото ви. Най-добре е да се движите спокойно и да клекнете, така че тъканта бавно да се разтяга. За най-добър резултат: плувайте с дънки. За да направите това, седнете с дънките си в хладка вода във вана за няколко минути. Това разхлабва и разширява дънковия плат – особено ако последователно сгъвате и изпъвате краката си. След това ги оставете да изсъхнат върху тялото ви.

Важно: Моля, използвайте този трик само при високи температури, през летния сезон, в противен случай има риск от цистит. 

Трик 3: Изперете правилно дънките

Трябва да изперете всеки нов чифт панталони поне веднъж, след като ги купите, за да се отървете от химически остатъци от производството. Но това също така прави панталоните по-стегнати. Затова изперете дънките си отвътре навън на лек цикъл при 30 градуса или за предпочитане на ръка.

Важно: Никога не поставяйте панталоните в сушилнята, тъй като това ще ги направи още по-стегнати и тесни!

Трик 4: Изгладете тесните места

С ютията можете не само да изгладите гънките, но и тесните места на любимите си панталони. За да направите това, разтегнете ги, докато са още влажни, над дъската за гладене и ги изгладете на талията или краката, т.е. навсякъде, където са все още твърде стегнати./Actualno.com