Избори Събития

„Продължаваме Промяната”: Прави се предпроектно проучване за моста при Оряхово

  23.09.2022 18:00             
„Продължаваме Промяната”:  Прави се предпроектно проучване за моста при Оряхово

Кандидатите за народни представители на “Продължаваме Промяната” за 6 МИР Враца посетиха Оряхово. Водачът на листата Деница Симеонова и областният координатор на ПП Деян Войкин, който е трети в списъка с кандидати, се срещнаха със съмишленици в центъра на града. Двамата потвърдиха плановете на партията за изграждане на пет моста над река Дунав - включително и при Оряхово.

“Река Дунав е много важен транспортен коридор и трябва да бъде максимално използвана от България, Румъния, Сърбия. Проучванията на транспортното министерство се базират на това, че там, където исторически между България и Румъния са изградени фериботни гнезда и работят фериботи, е очевидно, че населението има нужда от такава транспортна връзка”, обясни Деница Симеонова. Тя реферира към работата на министъра на транспорта от кабинета Петков - Николай Събев, който е постигнал уговорка с Министерството на транспорта на Румъния.

Страните са се споразумели, че ще започнат проучвания, като водещи са локациите на петте ферибота, в това число този в Оряхово. “Първата стъпка е направена - получихме съгласие от нашите съседи и много добри икономически партньори. Много е важно България да има свързаност. Това ще гарантира страната ни да бъде транспортен хъб на Балканите”, казват от “Продължаваме Промяната”. Още през месец юни министър Събев се срещна в Букурещ със своите колеги на съвместна българо-румънска работна група по свързаността, която беше под патронажа на двамата министър-председатели.

"Само за седем месеца в управлението направихме първите стъпки и започнахме предпроектните проучвания. Много е важно сега да си довършим работата”, заяви водачът на врачанската листа на ПП.  

С №9 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.