Спорт

Ботев /Вр/ загуби от Чочев и компания в Бистрица

  06.08.2022 22:58             
Ботев /Вр/ загуби от Чочев и компания в Бистрица

Снимка: startphoto.bg

ЦСКА 1948 победи Ботев /Вр/ с 5:2 в мач от Първа лига. Първата интересна ситуация в двубоя дойде в 10-ата минута, когато Браян Переа изведе Даниел Генов зад "червената" отбрана. Крилото на врачани шутира по диагонала, но топката излезе в аут.  В 20-ата минута футболистите на Любослав Пенев откриха резултата. Енрике Рафаел намери Александър Колев в наказателното поле, който центрира перфектно към Ивайло Чочев. Халфът нямаше как да пропусна да се разпише с удар от близка дистанция. Ситуацията бе гледана повече от две минути от ВАР за засада при изграждането на атаката, но се оказа, че такава няма и главният съдия Иво Андреев зачете третото попадения на българския национал от началото на сезона.  Пет минути по-късно Георги Русев отправи опасен удар от далечна дистанция, но кълбото премина на сантиметри от целта, информира спортал.бг. В 32-ата минута домакините останаха с 10 души, след като Карлос Охене получи директен червен картон след удар с крак в гърдите на Чавдар Ивайлов.  В 45-та мин. Георги Русев надбяга защитата на врачани и вкара за 2:0.

В 56-ата минута Ивайло Чочев завърши с удар поредното нападение на своя тим, но този път обаче топката не попадна в мрежата. Три минути по-късно Ивайло Чочев заби страхотен гол. Халфът се разписа с мощен удар, с който матира Красимир Костов.В 82-ата минута Ивайло Чочев засече с глава центриране от корнер и оформи своя хеттрик във вратата на Красимир Костов. Три минути преди края на редовното време Мартин Атанасов спечели дузпа за "зелените". Юношата на Славия бе съборен в наказателното поле от Реян Даскалов, а реферът отсъди наказателен удар. Зад топката застана Браян Переа, който се разписа във вратата на Даниел Наумов. В 91-та мин. Переа направи 2:4, а в 93-та Чочев от дузпа оформи крайното 5:2.

 

За ЦСКА 1948 започнаха Наумов, Перейра, Даскалов, Марин, Соуза, Чочев, Русев, Октавио, Охене, Рафаел, Колев

За Ботев /Вр/ стартираха Костов, Кавдански, Мендоса, Соарес, Фераресо, Гаврилов, Ивайлов, Монтоя, Да Силва, Переа , Генов