Свят

Мълния уби двама души, други двама са в болница

  06.08.2022 12:16             
Мълния уби двама души, други двама са в болница

Двама души, поразени от мълния близо до Белия дом снощи, са починали, съобщи вашингтонската полиция днес, цитирана от Асошиейтед прес. Други двама остават в болница в критично състояние.

Местната полиция обяви, че мъж на 76 години и жена на 75 години са починали, след като са били поразени от мълния в парка "Лафайет", разположен срещу комплекса на Белия дом. От полицията не разкриват самоличността на другите двама ранени, както и повече подробности как са пострадали.

Служители на Сикрет сървис и парковата полиция са станали свидетели на снощната мълния и са оказали първа помощ, съобщи БТА.

Според учени, цитирани от Ройтерс, климатичните промени увеличават възможността от удари на мълнии в Съединените щати. Горещото и влажно време във Вашингтон е било предпоставка за образуване на електрически заряд. От Националната метеорологична служба съобщиха, че температурите във въпросния ден са надвишили 34 градуса, което е с 5 градуса повече от нормалните максимални стойности за последните тридесет години.Международната туристическа регата ТИД 2022 г. акостира във Видин
22 гола в 3 мача на турнира в Ерден, парад на Джудиста
Пиенето на кафе влияе на продължителността на живота?
След дъжда вчера: Времето започва да се подобрява
Рекордно много пожари в Югозападна Европа през 2022 г. и високи нива на въглеродно замърсяване
Експерти на омбудсмана с информационна среща и приемна за гражданите във Враца