Събития

Ротари клуб- Враца дари на врачани нови маси за шах и тенис СНИМКИ

  05.08.2022 17:52             
 Ротари клуб- Враца дари на врачани нови маси за шах и тенис СНИМКИ

Нови тенис и шахматни маси вече са монтирани в парка на стадиона във Враца.

Спортните съоръжения са закупени от Ротари клуб-Враца и бяха дарени днес на местната администрация, която ще трябва да ги поддържа.

„Това е един проект, който реализирахме по инициатива на вицепрезидента на Ротари клуб-Враца - г-н Росен Дудушки. Той предложи в период на пандемия да направим нещо, което да подпомогне спорта на открито, нещо, което едновременно ще се отрази здравословно на гражданите на Враца и ще им позволи да излязат извън своите жилища и да спортуват“, каза президентът на Ротари клуб във Враца -  Валентина Ангелова.

Тя уточни, че това е първият проект, който клубът е реализирал съвместно с Дистрикт „България“

„Това се случва за първи път в 20-годишната история на нашия клуб и „Дистрикт“ -а одобри нашата молба за грант в размер на 3 хил. долара. Общата сума е около 6700 долара и разбира се, това беше една много голяма помощ за нас, тъй като до този момент Ротари клуб-Враца винаги участва, само и единствено със свои средства, които идват главно от нашите приятели, които членуват в клуба“, увери Ангелова.

„Ротари клуб -Враца отдавна се занимава със спорта в града и най-вече, с детския спорт“, каза на свой ред зам.-президентът на Ротари клуб- Враца Росен Дудушки. Той уточни, че мястото на спортните съоръжения в парка на стадиона не е избрано случайно, тъй като спортните ротариански игри, които по традиция провежда клубът, биха могли да се разширят, като се провеждат за в бъдеще и турнири по тенис на маса и шах.

„Това е една от многото инициативи на Ротари клуб-Враца, действително това ни е първият проект, който е направен с дарение от „Дистрикт“-а, но искам да напомня, че за тези 20 години нашите приятели от клуба на Враца, всички членове, със собствени средства сме реализирали проекти за над 500 хил. лв.“, увери Дудушки.

Той поясни, че благодарение на Ротари клуб-Враца в парка в „Дъбника“ са позиционирани още 2 шахматни маси, като скоро предстои да бъдат монтирани още 2.

Така, общо в града ще има 8 шахматни маси, с тези в парка на стадиона, като и 4 тенис маси.

Местоположението на всички спортни съоръжения е съгласувано с главния архитект на града, увериха от ръководството на Ротари клуб-Враца и призоваха: „Това дарение го правим с най- голямо удоволствие за всички жители и гости на града, малки и големи. Моля Ви, пазете го! То е ваше!“.

Лентата на новите спортни съоръжения прерязаха президентът на Ротари клуб-Враца - Валентина Ангелова и зам.-кметът на община Враца – Цветан Стойчков, заедно с представители на Интеракт клуб-Враца.