Събития

Дипломат пое управлението на Ротари клуб – Враца СНИМКИ

  24.06.2022 20:57             
Дипломат пое управлението на Ротари клуб – Враца СНИМКИ

Прокурор с дълга кариера в ООН и Върховния комисариат по бежанците пое управлението на врачанския „Ротари клуб“. Това се случи в петък вечерта на традиционната ротация на организацията, която се проведе в местно заведение.

Валентина Ангелова пое огърлицата на президент от досегашния шеф Ангел Кабатлийски. Вицепрезидент стана бизнесменът Росен Дудушки, а секретар ще е Марин Георгиев. Ковчежник остава банкерът Цветан Ценов. Валентина Ангелова членува в Ротари от 1995 г., влиза в него в Руанда. Основател е на първия женски клуб на организацията в света и почетен член на структурата в Грузия.

„Основната ми цел е свързана с реализацията на международен проект, посветен на мира на Балканите, който реализираме съвместно с Ротари клуб от Виница от Република Северна Македония“, каза новият президент на ротарианците от Враца. В местната общност ще се реализира зъбна профилактика в училищата, а в чест на 90-годишнината от създаването на Ротари във Врачанския балкан ще бъдат засадени 90 дръвчета в бъдещата „гора на Ротари“, каза още Валентина Ангелова.

Ротаракт – Враца също смени своя президент, а Ванеса Аайвазова предаде огърлицата на Никол Атанасова.

По време на традиционния бал, с който завърши ротарианската година, имаше благотворително наддаване за няколко предмета, като събраните средства ще бъдат използвани за благотворителна кауза.