България

Дързък грабеж: Румънци пребиха и ограбиха сънародници в Пловдивско

  24.06.2022 20:40             
Дързък грабеж: Румънци пребиха и ограбиха сънародници в Пловдивско

Само за броени часове криминалисти от Пловдив разкриха извършители на дързък грабеж, съобщиха от полицията.
Към 4:00 часа на 17 юни в Районно управление-Труд постъпил сигнал от жител на Строево - пред адреса му двама румънски граждани били ограбени, след нанесен им побой.
Сформираният незабавно екип от разследващи от Районното управление и от отдел „Криминална полиция“ предприел необходимите действия за изясняване на фактите и обстоятелствата около сигнала.
В рамките на разследването те установили, че потърпевшите пристигнали в страната с намерение да купуват череши, за кратко спрели за отдих с товарния си автомобил в село Строево.
Докато бил в багажното отделение, единият от тях бил нападнат от двама маскирани, които го привели в безпомощно състояние и му отнели чантичка с 8500 евро и 9000 леи, след което се оттеглили в неизвестна посока.
Пострадалият бил транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ. По "горещи следи" разследващите достигнали до информацията, че нападателите - двама мъже и жена - на 34 години от Румъния, се придвижвали с автомобил с немска регистрация.
Късно предната вечер колата влезнала у нас през ГКПП "Дунав мост"-Русе и пак от там преминала в Румъния рано сутринта, веднага след грабежа. Последвало обявяването им за издирване и в резултат на активната намеса и съдействие на служители от ДМОС, още същия ден те били задържани от местните власти.
Жената е разпитана като свидетел и освободена. Окръжната прокуратура в Пловдив е издала европейска заповед за арест за двамата мъже.