Лайфстайл

Как да накарате мъжа да се свърже с вас емоционално

  24.06.2022 19:30             
Как да накарате мъжа да се свърже с вас емоционално

Любовта е странно и необяснимо явление. Тя може да ви връхлети без да се усетите, може да ви накара да се влюбите в човек, който да не отвърне със същото. Понякога става така, че единият партньор е на една вълна, а другият на съвсем друга. Когато вие сте влюбени и сте хлътнали емоционално, а мъжът до вас е привлечен по-скоро на физическо ниво, това може да е много болезнено за вас.

Как мъжете се привързват емоционално?

Според yourtango.com, има много погрешни схващания за това как точно мъжете се влюбват и какво ги кара да се привържат емоционално към една жена. Повечето мъже си имат тип жени, които харесват и към които смятат, че са привлечени. Разбира се, невинаги се влюбват точно в такива жени. Факторите, които карат един мъж да се свърже емоционално с една жена често са съвсем различни от представата им за това каква жена би им подхождала.

Физическото привличане е нещо, което със сигурност предизвиква интереса на мъжа на първо време, но то съвсем не е достатъчно, за да го накара да се влюби или да се привърже емоционално. Физическото привличане далеч не е достатъчно, за да се установи дълготрайна връзка с потенциал. Онова, което е от истинско значение, е емоционалната връзка, емоционалното привързване.

Емоционалната привързаност кара хората да се отпускат пред партньора си, да разкриват интимните страни от личността си, да показват уязвимостта си, да се държат непреднамерено и без да си слагат маски. Тази връзка е на по-дълбоко ниво и предразполага към възможно най-искрено общуване. Емоционална привързаност можете да усетите между вас и приятелите ви, между вас и семейството ви. С най-близките си хора сте такива, каквито сте без да се налага да се преструвате. Подобно нещо се случва и в интимните връзки, в които партньорите се свързват на емоционално, не само на физическо ниво.

Какво кара мъжете да се привържат емоционално?

Един от най-важните фактори за създаване на емоционална близост и привързаност е усещането за безопасност. Това чувство надскача далеч физическата близост, защото позволява на човек да се разкрие напълно пред партньора си. Може да показва уязвимите си страни, без да усеща упрек и осъждане, не чувства страх, че тези негови черти ще бъдат приети зле. Привързаността идва, когато мъжът установи доверие и усети пълно разбиране от жената до себе си. В такива условия любовта процъфтява, а връзката се превръща в сериозен дълбок ангажимент.

За да накарате един мъж да се влюби и привърже емоционално е важно да разбирате добре това, което е необходимо, за да създадете тези условия и такава среда, в която любовта да процъфти.

Имайте предвид нещата, които са важни за мъжа. Ето ги и тях.

1. Той не трябва да се променя заради вас.

Много мъже не успяват да се влюбят в жената до себе си или бързо размислят относно чувствата си, ако усещат, че тя иска да ги промени. Никой мъж не би се променил заради жена. Дори да се постарае да го направи, то е временно и след това всичко се връща постарому. Способността да се привърже истински към вас зависи до голяма степен от вашия подход към него. Ако той усеща, че го приемате какъвто е, без да го съдите, без да го коригирате и без да се опитвате да го моделирате, той ще се почувства привлечен.

2. Той иска да знае как се чувствате.

Повечето мъже намират за не толкова привлекателен стремежът на жените да изглеждат мистериозни, криейки истинските си чувства. Когато казвате „не“, а имате предвид „да“, това дразни мъжете. Те са същества, които действат и мислят буквално. Недомлъвките ги отблъскват. Той наистина иска да знае как точно се чувствате. Ако сте открита в комуникацията си и не изпращате постоянни смесени сигнали, той ще бъде привлечен.

3. Той знае как да спечели сърцето ви.

Оставете мъжа да се опита да спечели сърцето ви сам. Насочвайте го индиректно. Нека запомни нещата, които обичате, нека знае какво би ви зарадвало. Не му го казвайте директно. Това би имало обратен ефект.

4. Той иска да знае, че може да осигури това, от което имате нужда.

Мъжете искат да се чувстват полезни. Не демонстрирайте, че можете да се справите с всичко сама. Той иска да бъде полезен, да ви обгрижва, да ви доставя нещата, от които се нуждаете. Позволете му да ви помага. Ако сте прекалено независима, това ще го отблъсне.

5. Той иска да прави нещата по свой начин.

Много жени правят грешката да изискват мъжете да правят нещата по техния начин. Това съвсем не е стратегия, с която да го накарате да се привърже към вас. Дори напротив. Ако натяквате вашите методи и начини, това ще го отблъсне. Всеки мъж иска да има свободата да прави нещата както намира за добре, без постоянно да бъде коригиран.