Свят

„Луфтханза“ отменя още над 2000 полета заради недостиг на персонал

  24.06.2022 18:20             
„Луфтханза“ отменя още над 2000 полета заради недостиг на персонал

ерманската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) отменя над 2000 полета на летищата във Франкфурт и Мюнхен заради недостиг на персонал. Това съобщи късно снощи представител на превозвача, цитиран от ДПА.
Компанията обяви преди две седмици, че ще анулира 900 полета през юли, а сега съобщи за още 2200 от общо 80 000.
"Отмяната ще засегне по-специално вътрешните германски и вътрешноевропейските полети, но не и класическите ваканционни дестинации", с оглед на туристическия сезон, уточниха от "Луфтханза", допълвайки, че разписанията на полетите също могат да се променят.
Стачките на служителите по сигурността на летищата, метеорологичните явления и повишеният процент на заболели от COVID-19 сред персонала натовариха функционирането на компанията допълнително, обосноваха се германците.
Пътниците на "Луфтханза" ще бъдат информирани незабавно за отмяната и при възможност ще бъдат пренасочени към други подходящи полети. 
Междувременно в Брюксел се проведоха стачки в авиокомпания "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines), част от "Луфтханза груп", и нискотарифния превозвач "Райънеър" (Ryanair). Те засегнаха десетки хиляди пътници на основното летище в Брюксел и летище "Шарльороа".