Свят

Байдън предупреди за нова пандемия

  22.06.2022 12:52             
Байдън предупреди за нова пандемия

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че светът трябва да се готви за нова пандемия. По думите на американския лидер, цитирани от официалния уебсайт на Белия Дом, за това ще са нужни „повече пари“.
„Трябват ни повече пари, за да се подготвим за втора пандемия. Ще има още една. Трябва да мислим напред. Ето за това ни трябват пари“, отбеляза Байдън в отговор на въпрос на журналист относно допълнителното финансиране на проекта за борба с Covid-19 в САЩ.
Държавният глава призова за ваксинация на всички бебета над 6 месеца, за които вече има подготвени ваксини. Той призова всички да се ваксинират, ако не са го направили, както и да си поставят бустерни дози“.
Байдън отбеляза, че над 220 милиона американци са напълно ваксинирани, а повече от 100 милиона са си поставили трети дози. Благодарение на това смъртните случаи в САЩ са намалели с 90%.
Според последните данни на Университета „Джонс Хопкинс“, броят на жертвите на COVID-19 в САЩ е надхвърлил половин милион души, като страната е първа по този показател в света.