Събития

Вълшебната музикална феерия сред Белоградчишките скали се завръща

  14.05.2022 20:00             
Вълшебната музикална феерия сред Белоградчишките скали се завръща

Тази година летният фестивал „Опера на върховете - Белоградчишки скали“ за 7 път ще зарадва почитателите на оперното и балетното изкуство. 

През месец август първия двор на крепостта „Калето“ за пореден път ще стане сцена за изява на грандиозният проект на академик Пламен Карталов. 

За това лято Софийска опера и балет са избрали в програмата си три опери - "Набуко" и “Аида” от Джузепе Верди и "Норма" от Винченцо Белини. 

Те ще се играят на 5, 6 и 7 август. 

В следващата седмица любителите на балета ще се насладят на изящните изпълнения на артистите в балетните спектакли “Баядерка" от Лудвиг Минкус, премиерния спектакъл "Хиляда и една нощ" от Фикрет Амиров и "Корсар" от Адолф Адам. Балетните представления ще се състоят на 12, 13 и 14 август. 

А в последната седмица от фестивала в четири представления - от 18 до 21 август отново ще имаме удоволствието да се насладим на мюзикъла „Mamma Mia!“. 

На сайта на Община Белоградчик може да се намерят и подробности за начините за закупуване на билети за спектаклите. Това събитие е най - голямото и най - посещаваното в културния календар на града.  

В дните на оперните и балетните спектакли Белоградчик приема гости не само от съседните ни държави - Румъния и Република Сърбия, но и от цяла Европа, а могат да се срещнат и посетители от други континенти.  

Всички представления на сцената в крепостта „Калето” са с начален час 20.00 ч. Заповядайте в Белоградчик през месец август, за да се насладите на вълшебната музикална феерията сред скалите.