Събития

Откриха обновената зала на Читалище „Развитие-1869“

  11.05.2022 07:41             
Откриха обновената зала на Читалище „Развитие-1869“

С тържествена програма бе открита обновената концертна зала на Народно читалище „Развитие-1869“ във Враца. Заместник-кметът Александър Владимиров заяви, че реализираният проект е възможност за провеждане на повече концерти и културни мероприятия в читалището. „Новият облик на концертната зала ще позволи организирането на големи концерти, гостуващи спектакли и събития. Днешното събитие е своеобразен трансграничен празник на културата във Враца и румънския град Пиатра Олт. Поздравявам екипите по проекта за проявения професионализъм и успешно изпълнените дейности. Вярвам че партньорството между двата града ще продължи и ще бъдат реализирани още проекти в сферата на културата“ – каза още Владимиров при откриването на залата.

Председателят на НЧ „Развитие-1869“ Иванка Караиванова благодари на румънските партньори за успешното изпълнение на заложените в проекта строително-ремонтни дейности и инициативи.

Кметът на Община Пиатра Олт – Никусур Рада изрази своето удовлетворение от постигнатото във Враца и заяви, че обновената зала в културната институция ще позволи развитието на младите таланти в града.       

Програмата ще продължи с концерт на групи и творчески състави към НЧ „Развитие-1869“.         

 Дейностите се осъществяват в рамките на трансграничен проект “Култура в зелено”, по програмата INTERREG V-A Румъния-България. С осигуреното финансиране е ремонтирана концертната зала в читалището във Враца и е подменена инсталацията, обновен е градският културен център в Пиатра Олт, организирани са творчески работилници, културно-исторически маршрути и нова уеб базирана платформа, с мобилно приложение.