Здраве Лайфстайл

Веднага махнете магнитите от вратата на хладилника - причината ще ви изненада

  14.05.2022 14:40             
Веднага махнете магнитите от вратата на хладилника - причината ще ви изненада

Магнитите са едни от най-разпространените сувенири и всеки от нас има поне един в дома си. Обикновено ги поставяме на вратата на хладилника. Това е не само вредно, но може и да се окаже изключително опасно. 

Едва ли предполагате, че това безобидно на пръв поглед действие може да навреди на хладилника. Има много причини, поради които магнитите са вредни не само за уреда.

Ето и няколко причини да не поставяте магнити на вратата на хладилника:

- проникване на магнитни полета в оборудването (това оказва отрицателен ефект върху храната, главно в стари хладилници);

- повреда на покритието (когато магнитите се преместят или паднат, могат да се появят драскотини);

- появата на тъмни петна след отстраняване на магнитите (в резултат на избледняване на покритието на вратата на хладилника);

- корозия на вратата на хладилника (ако държите магнитите върху оборудването за дълго време).

Вреда за човешкото здраве от магнитите

Магнитите също могат да окажат отрицателен ефект върху човешкото здраве. Това се отнася предимно за хората със сърдечна недостатъчност и свръхчувствителност към магнитни полета.

Ако в дома ви има човек с пейсмейкър, в никакъв случай не слагайте магнити на вратата на хладилника. Това излага тялото му на допълнителни ефекти на магнитните полета.

Чувствителните хора не трябва да съхраняват магнити в дома си поради отрицателното им въздействие, а именно:

- увеличаване на честотата на пулса;

- промени в активността на мозъка;

- появата главоболие;

- влошаване на здравето като цяло;

- появата на слабост.

Различни научни изследвания доказват, че не трябва да поставяте магнити на вратата на хладилника, ако в дома ви има бременна жена.

Според езотериците изображенията на магнитите като паметници на културата, исторически личности, фигурки на животни и др., могат да привлекат негативна енергия. Това е още една причина да ги премахнете от вратата на хладилника ви.