Спорт

„Отборът на надеждата“ търси попълнения в Берковица

  26.02.2020 09:40             
„Отборът на надеждата“ търси попълнения в Берковица

Младен Христов - треньор на националния отбор по футбол за младежи в риск, познат като „Отборът на надеждата“ бе на гости на гимназистите от Лесотехническа професионална гимназия – Берковица.

След посещението си в ЛПГ, Христов се срещна и с кмета на Община Берковица – Димитранка Каменова, която пое ангажимент за подкрепа и приветства алтернативните дейности за работа с младежи в риск, а целта е подобряване на живота им и добра реализация в бъдеще.
Визитата на Младен Христов бе свързана с намирането на нови попълнения за отбора. Той се срещна с младежи в риск, почитатели на футбола, и им разказа за „Отборът на надеждата“ и за възможностите, които стоят пред участниците в него.
„Промяната, зависи от всеки от вас – от собствените ви усилия и отговорност. Това е голям шанс да развивате качествата си, да гоните мечтите си.“ – каза Теодора Генова, Директор на ЦОП - Берковица, кв. Раковица.
От месец март до месец май 2020 година ще бъде организиран тренировъчен процес и изиграни три контроли със сродни отбори. През месец юни ще се изберат и осем момчета от страната, които ще участват на световното първенство във Финландия. За момчетата от Берковица това е реална възможност да попаднат в националния тим и да участват в „Homeless world cup“.