Крими

Палежите в Борованско продължават, този път пламна...

  10.11.2019 09:35             
Палежите в Борованско продължават, този път пламна...

Полицията от районното управление в Бяла Слатина разследва поредния пожар на автомобил. Този път сигналът за запалена кола идва от борованското село Малорад, съобщават от ОД на МВР.

В неделната сутрин, в 1.20 часа, позвънил собственикът на „Фолксваген Пасат“, за да съобщи, че неизвестно лице е предизвикало пожар на автомобила му.

Колата била паркирана пред дома на потърпевшия в Малорад. Той бързо реагирал и изгасил пожара, като вследствие на пламъците са нанесени поражения само върху предната част на леката кола.

Щетите са в процес на изясняване, допълват от полицията.

Криминалистите установили, че към 1 часа някой е запалил бала със сено и я е оставил на предния капак на „Пасат“-а, като почеркът на извършителите сочи, че става дума за заплаха.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Бяла Слатина.

Паметливи припомнят, че това е поредният инцидент с огън в общината, след като в четвъртък пламна вратата на общинския съветник от БСП Пламен Петров. Инцидентът се случи няколко часа преди клетвата на новия местен парламент в Борован и предизвика разнопосочни коментари и обвинения от страна на политици.

Това не е единственият инцидент в Белослатинско напоследък. 10-ина дни по-рано пък пламна колата пред дома на кандидат за кмет на белослатинското село Попица, а полицията още търси извършителя.