Спорт

Времето на Монтана в Първа лига привършва

  22.10.2019 11:43             
Времето на Монтана в Първа лига привършва

Българската футболна действителност е към края на сезон 2016/2017. Разбира се, все още има някои интересни въпросителни, на които трябва да се намерят отговорите, но за един отбор почти всички надежди сякаш угасват, една по една и само няколко малки искри все още блещукат в тъмнината и показват, че въпреки всичко, има някакъв шанс, в който тима може да вярва. Монтана е много близо да затвърди това, за което на никого няма да му се стори изненада, след като е проследил сезона в Първа лига. Времето на Монтана в най-високото ниво на българския футбол сякаш е към края си, а и няма как да е иначе, след слабите резултати, които тима показва. Двете загуби от Нефтохимик доближиха още повече тима до директното изпадане във Втора лига, но остават два мача на надеждата, два мача, в които едва ли някой очаква изненада, но пък затова е интересен футбола и заради събитията в играта, които се случват, а най-малко са очаквани. Всички оставащи мачове на отборите от Първа лига, може да намерите с множество пазари за залог в едни от най-големите букмейкъри за България.

Редовния сезон показа накъде вървят нещата

Истината е, че още в редовния сезон на Първа лига ясно си личеше, че Монтана е доста под класата на останалите отбори и че не е готов да се бори с тях в най-високото ниво на родния футбол. Крайното класиране е ясен атестат за това твърдение, след като Монтана приключи редовния сезон на последно място с 12 точки, а отбора пред тях – Локомотив ГО, беше събрал 22 точки. Цели 10 точки разлика, които затвърдиха Монтана на последната 14 позиция, от която тима не мръдна след края на десетият кръг до края! Трите победи, които тима записа за 26 мача не бяха никак достатъчни, за да може той да има претенции за нещо повече от последната позиция. Цели 20 загуби през редовния сезон! Статистика, с която тима няма как да се гордее, а какви надежди имаше, след нулевото равенство с Левски в София, в мач от първия кръг на Първа лига... С толкова крехък точков актив, дори след разделянето на отборите, Монтана нямаше абсолютно никакви надежди за различно от последното място в своята група от 4 тима. Макар да записа 1 победа в 6-те си мача, Монтана с нищо не показа, че може да се възползва от новия формат на първенството, който им даваше шанс да оцелеят дори да бяха без нито една спечелена точка в редовния сезон!

Последната надежда – плейофите

И така, след редовния сезон, разделянето на групи и привършването на тези мачове, в които доста отбори си правеха сметки и се бореха за челните места, Монтана кротко чакаше своя съперник в плейофите. Това бе голямата надежда на Монтана и много често слушахме как от ръководството съобщават, че все още нищо не е ясно, че отбора има шанс да се спаси. Да, така е, шансът в плейофите е на лице, но няма как, след като цял сезон си бил, едва ли не, боксовата круша на лигата, да се превърнеш във фаворит! Новият формат на Първа лига е доста интересен и оставя интригата до края, но всеки отбор трябва да се бори за мястото си, трябва да си го спечели! Монтана трябваше да се бори за своето място срещу Нефтохимик, но загуби на два пъти. Първо, с 1-3 у дома, в мач със само 1 точен удар за Монтана! Втората среща също бе загубена, в Бургас при резултат 2-1 за Нефтохимик. Макар, гостите да поведоха в резултата и да водеха в него до 72 минута на мача, когато падна изравнителното попадение. Монтана можеше да покаже повече, можеше да се опита да удари Нефтохимик, в който има раздори в ръководството, които при един по-агресивен и по-ефективен отбор на Монтана, можеха да нажежат обстановката и да улеснят още повече задачата на Монтана. Но, това не се случи и след като Славия победи Локо ГО в другия плейоф, то Монтана и Локо ГО ще спорят помежду си, кой от тях да избегне последното място в лигата, което осигурява директно изпадане във Втора лига. За победителя от двата мача също няма да има сигурна позиция в Първа лига, понеже той ще трябва да се изправи срещу отбор от второто ниво, с който да си оспорват мястото в първия ешелон. Всички играчи, обичащи плейофни срещи, ще намерят повече информация за тях в ревюто за букмейкъра 1XBET от Silentbet.

Монтана vs. Локо ГОкой кого?

Нека отбележим за статистиката, че Монтана и Локо ГО изиграха два мача помежду си от началото на сезона. В първия от тях, домакините от Монтана загубиха с 2-4 срещу Локо ГО, но по-късно тима си върна с победа като гост с 0-1. Ако трябва да бъдем честни, отбора на Локо ГО е фаворитът в този двубой. Няма и как да е иначе, тъй като в Монтана цари доста слаба форма и понижено самочувствие. Ако у тима е останала поне малко мотивация и желание, то Монтана има шанс, но дали е така, ще разберем скоро.

През миналия сезон отбора на Монтана също завърши с най-малко точки през сезона, но беше облагодетелстван от ситуацията с новия формат на първенството. Миналия сезон обаче, тима игра и финал за купата на България, който загуби от ЦСКА. Преди година, в Монтана имаше живец, който водеше отбора напред и вместо да надгради, вместо да грабне шанса, който му се откри, тима се свлече още по-надолу. Генерални изводи се правят когато всичко е решено и на хартия, но за Монтана този сезон със сигурност беше много слаб. Малко остана до края, а интереса и интригата все още са живи.