Спорт

Букмейкърите се готвят за милиарди от електронните спортове

  22.10.2019 11:41             
Букмейкърите се готвят за милиарди от електронните спортове

Електронните спортове, изправящи едни срещу други геймъри от цял свят, са новият голям хит в залаганията - това е всеобщото мнение на големите медии за технологии в света. Именно този факт провокира уважаваните букмейкъри в света да се подготвят за бъдещето на спорта и по-точно на електронния такъв.

1. Преминаване в легалния сектор.

В началото залаганията на е-спортове бяха по-скоро нелегални и се случваха в тъмното, без да бъдат регулирани от държавни органи. Сега обаче нещата се променят и почти всички по-големи създатели на игри ще съдят всеки, който използва софтуера им нелегално за залагания. Един куп съмнителни букмейкъри вече изгоряха с такива ходове и се очаква само най-утвърдените сайтове да предлагат в портфолиото си услугата. Може да следите чрез кои букмейкъри и по какъв начин може да залагате напълно легално в сайта на Betenemy.

Досегашният пазар на електронни спортове е достигнал 7.4 милиарда долара през тази година, твърдят специалисти. Това обаче е пазарът на черно, докато реалният в уважаваните букмейкъри е 12 пъти по-малък. Все пак започва процес на транзиция и докато нелегалните залагания ще намалеят, тези в топ букмейкърите ще се увеличат. Поради тази причина сайтовете за залагания променят дизайна си, маркетинг стратегията и още доста параметри, за да бъдат в крак с модата сред геймърите. Ако сайтовете успеят да привлекат вниманието на залагащите досега в тъмните сектори, говорим за нови и нови милиарди приходи в световен мащаб. Все повече се разработват и залаганията на живо, вече популярна опция сред феновете на традиционните спортове. Там коефициентите се променят ежесекундно, а сигурността остава висока. Легалните букмейкъри имат проверка за възраст и програми за проблеми със залаганията. За момента залаганията легално на е-спортове са наравно с волейбола и хандбала, но бъдещето е много светло.

2. Дори Facebook се намесва в играта.

Оказа се, че популярните Unity Technologies пък са сключили сделка с Facebook да вградят платформата си в социалната мрежа. Според споразумението всички създатели на игри, които работят с платформата, ще могат да предлагат произведеното от тях на аудиторията от геймъри във Facebook, наброяваща над 650 милиона души. Същото важи и за Андроид и iOS. Все повече се вдига нуждата за игра от мобилни телефони във фейсбук, отколкото тази на десктоп версии. Unity имат за цел да създадат съперник на популярната платформа Steam на конкурента Valve, която се радва на огромен успех. Именно връзката на Valve със Steam ще е репликирана като такава между Unity и Facebook. Steam донесе 3.5 милиарда долара печалби през миналата година, като не включваме продажбите по време на игрите. Именно този пазар иска да завземе Facebook, като според спецовете това е началото на влизането на социалната мрежа в залаганията на електронни спортове.

Това би се случило със специален гейминг канал в мрежата, който да предоставя възможности на букмейкърите да показват опциите си за игра. Какво ще се случи, остава да видим.

3. Електронните спортове конкурираха дори Олимпиадата в Рио.

Цялото внимание на света през август бе вперено в игрите в Рио де Жанейро, но не трябва да забравяме, че на 15 и 16 август пак там имаше Симпозиум на електронните спортове. и то с подкрепата на Британското правителство.

Някои от най-добрите играчи в различни дисциплини се появиха в Бразилия, за да участват в турнири, част от програмата. Всичко бе предавано на живо по Twitch. Бе търсен и аналог с Олимпийските игри, като нямаше парична награда, а само медали отново с три цвята. Оказа се, че по Twitch е гледано повече именно състезанието, отколкото Олимпиадата в Рио. Първият турнир привлече милиони зрители и показа как новото поколение след електронните спортове и в голяма част вероятно и залага на тях.

4. Букмейкъри с електронни спортове.

Pinnacle Sports, който е популярен на българския пазар, е един от новаторите в електронните спортове, като предлага възможности за залагане на турнири от различни игри, както и пълна липса на ограничаване на печалбите на потребителите.

Бъдете сигурни обаче, че и доста от останалите топ букмейкъри като Bet365, Efbet, Sportingbet и Betfair също вземат мерки по темата и са проучили пазара, за да обмислят какви варианти имат за развитие в тази тематика. Именно Bet365 и Betfair са тези, които следват по петите Pinnacle Sports в дисциплината.

5. Равносметка.

С нарастващия интерес като цяло на новото поколение върху електронните спортове, всички трябва да приемем, че това е бъдещето на залаганията, където ще се концентрира огромен интерес в следващите години. Традиционните залагания на футбол, тенис и другите популярни спортове надали ще пострадат, тъй като тук включваме друг интерес на хората - онлайн игрите. Така доста от феновете, които не се интересуват от традиционни спортове, може да изпитат огромното удоволствие да се гмурнат в онлайн залаганията и да гонят печалбата си от познания по темата. За нас остава да видим как ще се приеме всичко от по-старомодните фенове на залозите и дали те биха били готови също да опитат новото приключение. Не се изненадвайте, ако и родният Ефбет или добре познатият Спортингбет също направят усилия в областта. Естествено, за да се случи всичко това трябва да бъдете добре осведомени, затова не пропускайте да четете най-новите материали и стратегии в различни онлайн справочници.