Спорт

Огромното развитие на онлайн букмейкърите

  22.10.2019 11:38             
Огромното развитие на онлайн букмейкърите

От няколко години насам в различните букмейкърски сайтове за онлайн залози могат да се видят и открият много различни видове залози. Възможностите, които стоят днес пред всеки един любител на онлайн залаганията са наистина огромни. Може би, преди 10 години много малко хора са вярвали, че онлайн букмейкърите могат да достигнат тези мащаби, с които разполагат в момента, а още по смайващо е, че тяхното развитие няма да спре до тук, бъдете сигурни. Ако сега виждате някакъв минус в най-големите букмейкъри, то след няколко години този минус вече може да е част от портфолиото с услуги и функции на букмейкъра. Разбира се, както повечето неща, развитието на букмейкърските компании и онлайн залозите имат своите причини, които ще разгледаме.

Как са започнали залозите? 

Няма точна дата, в която да е направен първият залог или нещо подобно, но още през ХХ век, хората започнали да се интересуват повече от спорта и малко по малко се появявали други хора, които приемали залози за даден отбор или друг спортист. Всеки филмов любител поне веднъж трябва да е гледал, в някой филм, как даден човек събира парите от тълпата, която се е събрала около него и желае да заложи някаква сума. Това е било самата реалност в миналото. Може да е било залог на футболен мач, състезание с коне или пък боксов мач. Така са се зародили залозите, така хората първоначално правели своите залагания. Представете си само колко трудно и сложно е било този тип залагане, понеже за дадената сума, която е заложена, трябва да получиш определена разписка, която да докаже, че такъв залог от вас съществува. С течение на времето, хората и обществата започнали да се развиват. Света на залозите се прехвърлил в наземните пунктове, които са актуални и до днес. Естествено, в началото тези пунктове не разполагали с арсенала от предложения, които може да намерите сега, но все пак ги имало. С въпросните пунктове залагането станало доста по-лесно и удобно. Най-голяма аудитория имали пунктовете, намиращи се пред стадионите за конни надбягвания. Там зрителите можели да залагат своите пари на определен коефициент, за своя фаворит. Интересното е, че тези пунктове съществуват и днес, като най-вече се срещат във Великобритания и САЩ, понеже надбягванията с коне са най-актуални там. А що се отнася до другите букмейкърски пунктове, които приемат и залози на други спортове, то може да ги намерите в почти всяка една страна, където хазарта и спортните залози са разрешена дейност. Само да отбележим, че във Великобритания има над 9000 наземни пункта, в които може да залагате, без да считаме тези, които са пред стадионите за конни надбягвания. Повечето от вас сигурно знаят, че и в България има подобни пунктове, в лицето на Еврофутбол и спортните барове на Efbet за които може да прочете в сайта на Efirbet.

Кое допринася за развитието на онлайн залозите?

 

Отговорът на този въпрос е една дума – технологиите! Истината е, че ако компютрите, Интернет и технологиите не се бяха развили с такива темпове, тогава и букмейкърите нямаше как да ви предложат това, което сега ви предлагат, като услуги онлайн. Мобилните мрежи и безжичният интернет също имат голяма роля в развитието на онлайн залозите, понеже за да могат букмейкърите да ви предоставят залози на живо в реално време, в много от случаите те разполагат с човек, който е на стадиона и следи в реално време всяко едно събитие, което се случва, било то на футболен мач, тенис среща или друг спорт. Развитието на компютрите даде възможност на букмейкърите да развият своите сайтове до степен, в която може да използвате различни методи на плащане, вашите данни да стоят защитени при букмейкъра и още много други услуги, които може да намерите при различните онлайн букмейкъри. Развитието на технологиите даде тласък и на мобилните устройсва да тръгнат напред в своето развитие. Поради тази причина букмейкърите създадоха специални версии за мобилни устройства, както и приложения, чрез които потребителите на различните компании да залагат по всяко време, стига да разполагат с интернет връзка. Едни от най-добрите мобилни приложения може да намерите при букмейкърите Bet365 и Betfair.

До къде ще стигне това развитие?

Развитието на букмейкърските сайтове и онлайн залозите зависят от доста фактори. Първо, трябва да отбележим, че ако технологиите продължават развитието си с темпа от последните няколко години, то развитието на букмейкърските сайтове и услуги, също ще бележи успех. Второ, ако любителите на онлайн залозите продължават да се интересуват от залагания, то букмейкърите няма да спрат да им предлагат своите услуги, а спрямо покачващия се интерес към онлайн залозите, то едва ли предложенията на букмейкърските компании ще тръгнат в обратна посока. Друг основен фактор е самото желание на букмейкърите, понеже ако те искат да развиват своите сайтове, то със сигурност ще го направят. Няма и как да е иначе, понеже конкуренцията е голяма и всеки един букмейкър се стреми да предложи нещо по-добро от другите, така че има ли конкуренция, ще има и развитие. Всички фактори сочат към бъдещо развитие на онлайн букмейкърите и залозите.

Финални думи

Както може би се убедихте, развитието на онлайн букмейкърите наистина е огромно. Преди хората са чакали бележка, която удостоверява техният залог, а сега просто с няколко избирания в менюто може да видите цялата си история на печеливши и губещи залози. Конкуренцията между различните букмейкъри е много голяма и това ще доведе до още по-големи ползи към клиентите на различните букмейкърски къщи. Независимо дали ще се предлагат повече събития за залог, ще има по-добри бонус оферти или някаква друга услуга, то не се съмнявайте, че букмейкърите ще измислят нещо, защото тяхната цел е да бъдат номер 1, да имат възможно най-много потребители, а вашата цел е да изберете най-удобният за вас букмейкър и да печелите от вашите залози!