Спорт

Какво трябва да направи Монтана за мястото си в Първа лига?

  22.10.2019 11:28             
Какво трябва да направи Монтана за мястото си в Първа лига?

След 15 изиграни кръга на Първа професионална футболна лига, отборът на Монтана заема последното 14-то място в класирането със спечелени едва 8 точки. Ясно е, че в клуба има проблеми и отборът не върви както му се иска на ръководството, а и на феновете, но истината е, че „монтанци” не трябва да губят вяра, понеже новите правила, по които се провежда най-високото ниво на българския футбол, запазват шансовете на отбора до самия край! Предстоят още доста мачове, в които Монтана трябва да се бори за спечелването на всяка една възможна точка, понеже активът на отбора ще е от важно, но не водещо значение, след края на редовния сезон. Всички мачове на Монтана в Първа лига, може да намерите с множество пазари за залог в едни от най-големите букмейкъри за България. Повече за тях, четете на страницата https://nostrabet.com/.

Как се представи отбора до момента

Ако трябва да опишем представянето на Монтана в Първа лига, след края на първото завъртане на мачовете или дори след края на 15 кръг, то описанието би било ясно с една дума – разочароващо! Помните, че отборът игра финал за Купата на България, който загуби минимално от ЦСКА през миналия сезон, но този хъс, който тогава отбора показа се позагуби през настоящия сезон. За 15 кръга, Монтана има 2 победи у дома срещу Нефтохимик и Ботев Пловдив, както и 2 равенства при гостуванията си на Левски и Дунав. Няма как да говорим за добро представяне, понеже отбора е с най-слабата атака в първенството. Играчите на Монтана са се разписали само 11 пъти в противниковата врата, което е много малко. На отбора му предстоят много тежки мачове, като единствената му цел би трябвало да бъдат измъкването на колкото се може повече точки. Но, дори и да загуби повечето си мачове, то шансовете за оставане в Първа лига пак ще са налице! Важното е Монтана да изкопчи колкото се може повече точки от другите отбори в дъното на класирането, като Нефтохимик, Пирин, Локо ГО, а в мачовете срещу останалите тимове да се опита да сътвори изненадата. Нострабет представя на вашето внимание най-добрите букмейкърски компании за страната ни, където да залагате. Сред тях, Bet365 е един от букмейкърите с множество възможности за залози на живо.

 

Как новият формат запазва шансовете

 

По-запознатите от вас, може би са наясно, че от този сезон, първенството на България ще се провежда на два етапа. В момента се играе редовния сезон, а по-късно ще се оформят 3 плейофни групи с по няколко тима. Първата от тях ще е съставена от първите 6 тима в класирането на редовния сезон. Другите 8 тима ще бъдат разпределени в 2 групи от по 4 отбора. Отборите, завършили на 7, 10, 11 и 14 място ще са в една група, а тези на 8, 9, 12 и 13 ще са в другата група. Важно е да отбележим, че тимовете ще запазят точковия актив от редовния сезон и отново в новите групи ще играят 2 пъти помежду си. Ако приемем, че Монтана остане последен в редовния сезон и последен след плейофите, то тимът ще се изправи срещу 3-ия в класирането в другата група от по 4 отбора. Тези срещи също ще се проведат в 2 мача с разменено гостуване, а ако „монтанци” загубят и този си мач, то правилата са те да изиграят още една среща, като съперникът ще се определи от другият мач по същата формула, като мачът на Монтана. Ако Монтана стигне до последната среща, то тя ще бъде за определяне на последният отбор в крайното класиране на Първа лига. Важното тук е, че когато започнат мачовете с разменено гостуване, то точковият актив не важи. Загубилият този последен мач изпада директно във Втора лига, но спечелилият завършва сезона на 13 позиция и ще играе нов бараж срещу отбор от Втора лига за място в елита на българския футбол. Отборът на 12 място също ще играе във финален бараж срещу тим от Втора лига. Може този формат да ви се струва малко сложен, но не се бойте, ще го разберете много ясно, дори ако трябва да го прочетете отново. Изводите са, че дори последен в класирането и с най-нисък точков актив, Монтана има шансове да запази мястото си в Първа лига и догодина. Важното е отборът да не завърши 14-ти, което ще стане ако загуби последният плейофен мач на разменено гостуване. Когато става въпрос за подобен формат, то формата, играта преди това и точките не са от значение. Важно е как отборът ще се представи в тях! Всички играчи обичащи плейофни срещи, ще намерят повече информация за тях в ревюто за букмейкъра 1XBET от Nostrabet.

 Схемата може да е много сложна, мачовете ще са много, но каквото и да става, както сами се убедихте, Монтана има своите шансове. Най-неприятния факт към момента е, че отборът трябва да домакинства в Ловеч. Друго щеше да е, ако отборът играеше на стадион „Огоста” в Монтана! Но, към момента това е положението. Със сигурност в мачовете до края ще е много интересно, а наставникът на тима Атанас Джамбазки трябва да изстиска максимума от своите играчи, които водени от лидери, като Христо Иванов, Петър Атанасов, Андреас Васев, Маркиньос и Стивън Петков, могат да оставят тима в Първа лига!