Крими

Окръжният прокурор на Враца следи случая с ПТП-то край „Череша“

  07.10.2019 14:42             
Окръжният прокурор на Враца следи случая с ПТП-то край „Череша“

Председателят на окръжната прокуратура във Враца Десислав Начков ще е наблюдаващ прокурор по образуваното досъдебно производство след катастрофата от петък, при която край Враца загина човек, съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът се разигра в 19.10 часа на 4 октомври на второкласното шосе за Оряхово, на метри от разклона за село Чирен край спирка „Череша“, за което „Конкурент“ вече писа.

При удара между „Сеат“ и „Опел Зефира“ избухна пожар, като испанската кола изгоря напълно, а немската – частично. По-късно огнеборците откриха обгорял труп на задната седалка на „Сеат“-а, който е собственост на Христо Маринов, син на заместник-областния управител на Враца Робертино Маринов. От тогава обаче няма връзка с 25-годишния мъж, който се прибирал от София и бързал за Оряхово, за да помага в кампанията на баща си, който е и кандидат за кмет в крайдунавския град.

Въпреки опитите на полицията да намери Христо, от петък вечерта той не вдигал нито личния, нито служебния си телефон, а следовите кучета не успели да „хванат“ следите му след ПТП-то. Властите не потвърждават версията, лансирана от някои медии, че от „Сеат“-а е излязъл мъж, който е избягал в гората.

От обгорелия труп е взет материал за ДНК проба, тъй като самоличността му остава неясна. Резултатите от такова изследване стават най-рано за 3 седмици, предупредиха криминалисти.

Разследващите се опитват да отхвърлят версията, че намерените човешки останки в колата са на Христо Маринов.