Събития

Три козлодуйски училища откриха учебната година

  17.09.2024 10:35             
Три козлодуйски училища откриха учебната година

Първият учебен ден и новата учебна година бе вълнуваща за малките първокласници и учениците, както и за техните родители в козлодуйското училище СУ "Христо Ботев". Гости на тържеството бяха Зорница Симеонова - директор на община Козлодуй, Петя Дилова - ДП РАО и представители на общинска администрация Козлодуй.На прага на новата учебна година Георги Балабанов - директор на СУ "Христо Ботев" Козлодуй приветства с "Добре дошли" малките,  големи ученици, родителите им и учителите  в  козлодуйското училище  с думите: "Новата учебна година е символ на прогрес и вечност, символ на бъдещето. Първият учебен ден е останал в съзнанието на всеки българин като ново начало, като празник на  знанието и духа".

Но най- вълнуващият  ден бе първия учебен ден за  красивите и бърбориви първокласници, които  бяха поздравени от директора на училището - Георги Балабанов:

"Скъпи наши първоласници, обръщам се към вас, с пожелания за успешни и градивни учебни дни. До вас са  вашите всеотдайни и амбициозни учители. Бъдете любознателни и смели, опознайте света на науката. Вярвайте на вашите учители, доверете им се, те ще ви преведат през лабиринтите на познанието и ще изградят от вас   амбициозни, знаещи и можещи млади хора. Приветствам с добре дошли  петокласниците  и осмокласниците, класирани в паралелките „Приложен програмист“ и „Предприемачество“. Поздравления затова, че избрахте  да се обучавате в най-актуалните специалности, защото напредъка на света се дължи именно на IT технологиите и на предприемаческото мислене.  Не по-малко  вълнуващ празник е и за учениците от дванадесети клас, випуск 2025 г. Скъпи зрелостници, за вас това е последният  първи учебен ден. Пожелавам ви успешно дипломиране и последваща  реализация.Честит празник  и на всички останали наши ученици. Скъпи ученици, пазете традицийте на  училището ни, умножавайте успехите му, учете се от    опита  и професионализма на вашите учители.

Уважаеми родители, благодаря, че ни се доверихте и сте тук с децата си - Вашите и наши  ученици. Конфликтът между поколенията идва от това, че младите получават множество съвети, а трябва да видят пример. Колкото и часове по безопасност на движение да се въведат, детето трудно ще се научи да спира на червен светофар, ако татко му или майка му минават на червено. Необходимо е младите да видят ясно нашия пример и отношение към знанието, към природата, към хората, нашето чувство за отговорност и справедливост. Скъпи колеги, уважение и поклон пред вашия професионализъм, всеотдайност, упоритост и отговорност. На вас пожелавам с много сила и енергия да създавате и пазите богатството на нашето училище – неговите ученици. Нека всеки ден имате поводи за гордост и с усмивка да казвате „аз съм техният учител”!

Уважаеми партньори, благодаря ви за подкрепата и сътрудничеството. Нека и занапред заедно да градим и се грижим за бъдещето на нашите ученици и училището ни. На всички гости желая здраве,  и  лични успехи! Честит първи учебен ден!“, каза Георги Балабанов - директор на СУ "Христо Ботев" Козлодуй.

      Старт на новата учебна година даде  Бисерка Димитрова - директор на НУ "Васил Левски" Козлодуй. Гост на тържеството бе Величка Нейчева  директор на дирекциа "Образование, социални дейности и младежки политики". Директорката на училището Бисерка Димитрова поздрави   с думите:  "Първият учебен ден е събиращ в едно силни емоции и огромна общност от хора – малки, по-големи или вече пораснали, които здраво са свързани с обща кауза помежду си – образованието, което е най-важният фактор за стабилното бъдеще на поколения напред. Каква ще е новата учебна година  едва ли някой може да се наеме да прогнозира, защото въпросите са много, отговорите се променят постоянно. Именно в това динамично време – време за размисъл, време за преосмисляне на посоките и ценностите, време за градеж – училището е натоварено с една от най-отговорните задачи за обществото – да съхрани традициите на българското образованието и да развие уменията на децата за предизвикателствата на съвременността. Скъпи ученици, вярвам във вашата силна мотивация всеки ден да научавате по нещо ново и различно и да разширявате хоризонта на очакванията си. Вярвам в потенциала ви да си поставяте високи цели, които да преследвате. Знам, че за осъществяването на тези цели, до вас винаги ще стоят вашите учители. Уважаеми родители, вярвам в желанието ви за истинско и пълноценно сътрудничество в името на успеха на вашите деца. Вярвам в доверието, което имате към институцията, наречена училище. Уважаеми колеги, вярвам в желанието ви да инвестирате времето, енергията, знанията и идеите си в класните стаи на нашето училище. Вярвам във вашия висок професионализъм, искреност и отговорност към всички ученици. Вярвам в силата ви да създавате личности, лидери на новото време", каза Бисерка Димитрова, директор на НУ "Васил Левски "Козлодуй.

          Вчера с празнична програма,  официално бе открита новата учебна година в  ПГЯЕ /Професионална гимназия по ядрена енергетика/  "Игор Курчатов" - Козлодуй.  Тържественото откриване беше уважено от Маргарита Михайлова - Началник отдел "Планиране на персонала" в "АЕЦ-Козлодуй" ЕАД, Розина Русинова -  ръководител на Информационен център "ДП  РАО", Ивалина Банова- заместник-кмет на Община Козлодуй, Катерина  Борисова- "Човешки ресурси" Община Козлодуй.  Директорът на училището инж. Снежина  Цветанова поздрави ученици и родители и пожела успех на всички участници в образователния процес  в професионалната гимназия през учебната 2024-2025 г. По стара българска традиция осмокласниците прекрачиха прага на училището с много вълнение и трепет, с надежда за една успешна реализация в бъдещата професия.

Румяна Георгиева



Врачанският театър гостува с премиерен спектакъл в Мизия преди старта на голям ремонт на читалището
Екоминистърът Петър Димитров разпореди да се почистят незаконните сметища край Монтана
Пет партии вече регистрираха листи в РИК-Монтана
Учениците от СУ „Козма Тричков“ се присъединиха към отбелязването на Европейската седмица на мобилността
Михаил Миков представя във Видин „ПолитНЕкоректна“
Постигнаха съгласие за разпределението на секционните комисии