България

Ето какво ще бъде времето днес

  30.08.2024 08:00             
Ето какво ще бъде времето днес

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна

Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Остават условията и за градушки. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат от 23° в североизточните до 31° в крайните югозападни райони, в София 25°-26°.

Над планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 20°-21°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 50 мин. и залязва в 20 ч. и 4 мин. Продължителност на деня: 13 ч. и 14 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 35 мин. и залязва в 18 ч. и 41 мин. Фаза на Луната: четири дни преди новолуние.



Враца се потопи в магията на Гърция!
В началото на новата учебна година сдружение “Благотворни приятели” посети отново своите приятели от двете преходни жилища във Враца с директор Ива Станчева
Николай Нинов: Възможно е всичко да се случи
В Културен център „Жул Паскин“ бе открита изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“
Исторически успех за боксов клуб „Златните момчета”
Пътешествие в античния свят: Могиланската могила във Враца