Крими

Разследват доставка на течен канабис с куриерска фирма

  29.08.2024 10:53             
Разследват доставка на течен канабис с куриерска фирма

Полицията във Вършец разследва случай на доставка на течен канабис през куриерска фирма. Вчера в районното е получен сигнал, че в един от офисите на фирмата е получена пратка, която най-вероятно съдържа наркотични вещества или техни аналози. Пратката е с подател фирма от  София и получател 28 – годишна жена от  Вършец.

При отварянето полицаите открили зелена хартиена кутия с надписи "hemp expert" thcp, в която имало две сребристи  полиетиленови пликчета. Получателката предала доброволно в полицията съдържанието на пратката.  По време на разпита жената казала, че пакетът съдържа  една електронна цигара "вейп" и един допълнителен пълнител за нея.

При огледа на етикетите е установено, че те съдържат 95 % thcp /дестилат произведен от коноп/ и 5 % терпени.

Предстои изготвяне на физико - химична експертиза  за установяване на съдържанието на електронната цигара "вейп" и допълнителния пълнител към нея.

По случая  е образувано досъдебно производство.

Проверка на „Конкурент“ показа, че течен концентрат от канабис може да се купи от десетки сайтове в Интернет. Концентратът съдържа  канабиноиди, терпени и флавоноиди, които са извлечени от пресни цветове на марихуана. В процеса на екстракция се използва въглероден диоксид или алкохол и крайният резултат е мощен течен продукт, който след това може да бъде прикрепен към устройство за изпаряване, което е специално направено да държи концентрати.

СИТ

 

 



Български Младежки Червен кръст - Враца се срещна с ученици от 2-ри и 3-ти клас на СУ"Христо Ботев" - гр. Враца.
ПГТР Враца приготвя гръцка салата
Актьорите от Врачанския драматично-куклен театър продължават да впечатляват зрителите със своите изяви както на театралната сцена, така и на малкия екран.
БСП – Обединена Левица определи водачите на листи, дава Монтана и Враца на „Изправи се, България“
Гол мъж тичал из центъра на Монтана, арестуван е
Танчо Калпаков след загубата от Спартак: Допуснахме елементарни голове