Събития

Правят лекарски и зъболекарски кабинети в кметството в Зверино

  25.07.2024 16:00             
Правят лекарски и зъболекарски кабинети в кметството в Зверино

Клубът на пенсионера, който се намира на първия етаж на сградата на кметството в село Зверино, се затваря и там ще има лекарски и зъболекарски кабинети. Това предвиждат плановете за ремонт на сградата. Помещенията ще бъдат обособени като индивидуални лаборатории за първична медицинска и стоматологична помощ с обща чакалня и обслужващи помещения.

Инвестиционното предложение за реконструкцията на кметството в мездренското село е публикувано на страницата на Регионалната инспекции по околната среда и водите.

Сградата е построена около 1960 година. Тя е масивна двуетажна постройка, без сутерен, с тухлени стени, измазани отвън и отвътре. На част от помещенията на втория етаж липсва таван. Покривът е скатен.  Община Мездра притежава изцяло втория етаж, до който се стига по самостоятелно стълбище. Изолирано е от другите обекти, разположени на първия етаж и води  до подпокривното пространство, което е неизползваемо. Освен вторият етаж на сградата, собственост на общината е и част от първия с площ 133 кв.м. Там е клубът на пенсионера, има и склад.

Строителството ще се извърши на два етапа.

При първия ще се обособят санитарните възли, включително и тези за инвалиди. Ще се направи функционално преразпределение на помещенията. Ще се смени дограмата с 5 — камерен PVC профил в бял цвят, ще се положи топлоизолация по външните ограждащи стени на сградата.  Предстои възстановяване на  гредореда на помещенията с липсващи тавани. Сградата ще има пожарозащитна преграда, която ще отделя таванския етаж от втория със  самозатваряща се врата с огнеустойчивост.

Част от помещенията стават  офиси.

За достъп на лица в неравностойно положение е предвиден асансьор до втория етаж, който ще бъде монтиран в складово помещение на първия етаж. То ще бъде преустроено, като в едната част ще се обособи фоайе с монтиран асансьор, а друга остава  склад.

ПМ-С