Крими Събития

Голям пожар вилня на метри от къщите в Мизия СНИМКИ

  22.07.2024 16:08             
Голям пожар вилня на метри от къщите в Мизия СНИМКИ

Днес, около 9  часа е получен сигнал за поредния възникнал голям пожар в местността "Татърлъка", в непосредствена близост до махалата в град Мизия.
Екипът на община Мизия изразява своята признателност за бързата реакция и отличната координация между служителите от РСПБЗН Оряхово и служителите към БКС при Община Мизия, които за пореден път не пестиха сили в борбата с потушаването на огнената стихия.

Във връзка с повишения риск от пожари, община Мизия напомня:
- Не палете огън на открито във ветровито време.
- Запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки, както и горския фонд.
- Сухото време, изсъхналата растителност и вятърът са фактори, които бързо усложняват пожарната обстановка.
- Не палете огън в гората и в близост до нея.
- Не изхвърляйте незагасени цигари или клечки кибрит! По възможност ги полейте с вода, за да сте сигурни, че са напълно изгаснали.
- Имайте предвид, че при опит да влезете с кола в гората, контактът на горещия ауспух със сухите листа може да ги запали.
- Имайте предвид, че съществува пълна забрана за палене на стърнища и пасища, тъй като огънят може да достигне до горски масив.
- Не изхвърляйте стъклени бутилки и целофанови опаковки в гората– те имат ефект на лупа и могат да провокират запалване.
- Не използвайте пиротехнически изделия.
ПМ-С