Избори

Ясни са депутатите на Северозапада

  14.06.2024 13:02             
Ясни са депутатите на Северозапада

Избирателите на трите северозападни области Враца, Видин и Монтана  изпратиха в 50-тото Народно събрание 14 депутати – Враца – шестима, а Монтана и Видин по четирима.

От всички 14 мандата четири са за ДПС, четири за ГЕРБ-СДС, три за „Възраждане“, два за ПП-ДБ и един за БСП, това показват официалните данни на ЦИК.

Гражданите на Враца спечелиха два мандата за ГЕРБ-СДС и по един за ДПС, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП. Враца е единствената област, където социалистите имат свой представител.

Монтана има двама депутати от ДПС и по един от ГЕРБ-СДС и „Възраждане“.

Видин е единственият регион, който повтори избора си от април миналата година и има по един свой представител от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и „Възраждане“.

Имената ще бъдат обявени от ЦИК в неделя, но на практика вече са ясни.

Депутатите на Враца са Мартин Харизанов и Красен  Кръстев /ГЕРБ-СДС/, Валентин Тончев /ДПС/, Ивайло Папов /“Възраждане“/, Деница Симеонова /ПП-ДБ/ и Генади Събков / БСП/.

Видин изпрати в 50-тото Народно събрание Росица Кирова /ГЕРБ-СДС/, Иво Цанев /ДПС/, Любен Иванов /ПП-ДБ/ и Вера Александрова /“Възраждане“/.

Монтана има двама представители на ДПС – Димитър Аврамов и Надя Петрова, лидерът на СДС Румен Христов /ГЕРБ-СДС/ и  адвокат Петър Петров /“Възраждане“/.

СИТ