Събития

РУО Враца отвори вратите си с инициативата "Експерти на бъдещето" СНИМКИ

  09.05.2024 18:55             
РУО Враца отвори вратите си с инициативата \

За трета поредна година Регионалното управление на образованието – Враца отвори вратите си за учители, ученици, граждани, заинтересовани страни в инициативата „Експерти на бъдещето". Събитието се проведе на 9 май. 

Интердисциплинарен урок с ученици в VІІ клас от средно училище Никола Войводов, Враца се състоя в рамките на инициативата. Преподавател по български език и литература на децата е Петя Николова. Темата „От Челопек до Черепиш – пътят на вярата и доброто" засегна както физическия път на героинята на Вазов, така е нейния духовен път на познанието. В урокъа за вярата, добротата, милосърдието и състраданието се включиха както учениците, така и гостуващите експерти на бъдещето. От РУО участваха Соня Дамянова, Цветелина Цветкова, Цветелина Гергова, Ани Георгиева. Урокът беше излъчван на живо във фейсбук групата „Регионално управление на образованието – Враца“. 

"Експертите на бъдещето днес бяха 18 души и взеха участие във всички етапи по програмата - в представянето на дейността на РУО, в интердисциплинарния урок, в обсъждането и анализа след него. След приключване на тази част всеки от колегите запозна съответния експерт на бъдещето с определени важни аспекти от своята дейност", коментира Лорета Колева - началник на РУО за "Конкурент".

В първата година на инициативата се е показала работата на работните места на експертите от управлението. Във втората година експертите на бъдещето са били на терен в училищата за наблюдение на уроци и оказване на методическа подкрепа на място.

Лиляна Рашкова 



Катастрофа между кола и електрически автобус на градския транспорт блокира кръстовище във Враца СНИМКИ
В Казанлък започнаха ритуалите по розобер и розоварене
Учредиха Секторен съвет “Енергетика” СНИМКИ
Фестивалът "Белокаменица" в Царево получи финансиране по проект
Не му се размина! Бързо производство за пиян тарикат, подкарал мотопед без номера
Дете шофира на пътя във Врачанско, майка му го снима