Свят

Германия е предоставила гражданство на рекорден брой хора през миналата година

  29.05.2024 15:42             
Германия е предоставила гражданство на рекорден брой хора през миналата година

Германия е предоставила гражданство на рекорден брой хора през миналата година, което се дължи до голяма степен на скока в броя на сирийците, които отговарят на изискванията за получаване на германски паспорт, след като са избягали от страната си преди около десетилетие, съобщи Федералната статистическа служба във вторник, цитирана от Ройтерс.

Общо около 200 хиляди чужденци са били натурализирани миналата година, което представлява ръст от 19% спрямо предходната година и най-големият брой от 2000 година насам. Около 38% от тези хора идват от Сирия, като турските и иракските граждани са следващата по големина група.

"Големият брой натурализации на сирийци е свързан с големия приток на сирийски търсещи убежище между 2014 г. и 2016 г., които все повече отговарят на изискванията за натурализация, като езикови умения и минимално време на пребиваване," каза Службата. Освен това съпрузите и непълнолетните могат да бъдат натурализирани без минимален период на пребиваване./novini.bgШестокласници от СУ "Христо Ботев" - Враца изработиха кукерски маски от вълна СНИМКИ
Мръсният въздух уврежда здравето ни
Представиха разкази на българи, репресирани по времето на комунизма
КЕВР обсъди поскъпването на парното и тока
Ясни са депутатите на Северозапада
Този симптом сигнализира, че не трябва да пиете кафе