Събития

Отбелязаха Деня на Европа и Ден на победата в Козлодуй СНИМКИ

  09.05.2024 14:00             
 Отбелязаха Деня на Европа и Ден на победата в Козлодуй СНИМКИ

Днес, 9 май, отбелязваме 79 години от обявяването на капитулацията на нацистка Германия и края на Втората световна война в Европа.
Тази сутрин в град Козлодуй, в знак на признателност и почит, бяха положени венци и цветя пред Паметната стена на загиналите във войните. От Община Козлодуй и Общински съвет – Козлодуй, венец поднесоха Зорница Симеонова заместник-кмет, и Ангел Лалюв общински съветник. В знак на признателност цветя поднесоха представители на Квартален клуб на пенсионера „Турлашка махала”, Културен клуб на пенсионера „Здравец”, Квартален клуб на пенсионера „Осемте улици и приятели”, град Козлодуй, служители от Народно читалище храм-паметник „Христо Ботев – 1879”, представители на общинска администрация и граждани.
На тази дата се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман. В своя реч през 1950 г. в Париж Робер Шуман, френският външен министър по това време, споделя своята идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима. От тогава до днес 9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа.

ПМ-С
 



В регион Монтана няма сигнали за купуване на гласове
БДЖ организира пътуване между София и Банкя със специална ретро мотриса за 24-ти май
Партиите във Враца постигнаха съгласие за агитационните материали
Един наръган с нож и един арестуван след скандал във Вършец
11 жертви и близо 40 ранени при руски удари по Харковска област
Катастрофа между кола и електрически автобус на градския транспорт блокира кръстовище във Враца СНИМКИ