Събития

Започва изграждането на парка в „Сениче“ СНИМКИ

  09.05.2024 12:13             
Започва изграждането на парка в „Сениче“ СНИМКИ

Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“. Кметът Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си. „В рамките на проекта ще бъдат обновени и прилежащите улици и ще се обособят нови паркоместа. Вярвам, че съвсем скоро „Сениче“ ще има един многофункционален парк, който изцяло ще промени визията на квартала“ – допълни Каменов.
Представителят на „АРТ ПРО“ ДЗЗД – Гечо Монев бе категоричен, че строителството ще бъде извършено качествено и в срок. Проектантът арх. Чобански запозна присъстващите с предстоящите дейности по парка.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи секретарят на Врачанска митрополия – отец Николай Костадинов.
Паркът ще бъде разположен на площ от над 17 000 кв.м., като в него ще бъдат обособени две детски площадки /за деца до 3-годишна възраст, както и за малчугани до 12 години/, пространство за разхождане на домашни любимци, кафене с капацитет от над 50 седящи места, зони за отдих и стрийт фитнес.
В рамките на проекта се предвижда изграждането на алейна мрежа, поливна система и модерно парково осветление. На близо 50% от територията на парка ще бъде засадена подходяща растителност и нови дървесни видове.
На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Цветан Стойчков и Александър Владимиров, представители на строителния надзор, пълномощникът на ж.к. „Сениче“ – Емилия Ангелова и живущи в квартала.

 

ПМ-С



В Казанлък започнаха ритуалите по розобер и розоварене
Учредиха Секторен съвет “Енергетика” СНИМКИ
Фестивалът "Белокаменица" в Царево получи финансиране по проект
Не му се размина! Бързо производство за пиян тарикат, подкарал мотопед без номера
Дете шофира на пътя във Врачанско, майка му го снима
Младежите от "Ротаракт" дариха събрани в кампания храни на храм в Добрич