Събития

Довършват ремонтните дейности по „Освободител“ в Козлодуй СНИМКИ

  10.05.2024 09:00             
Довършват ремонтните дейности по „Освободител“ в Козлодуй СНИМКИ

Пред районното управление в атомната столица остават довършителни работи и се очаква асвалтиране на участъка, научи „Конкурент“. Предстои да се поправят дъждовните шахти, да се почистят и след това да се довърши пътната настилка, коментираха от фирмата изпълнител. 

Припомняме, че община Козлодуй получи целево финансиране в размер на 5.8 милиона лева, след решение на Министерски съвет през 2022-ра година. През септември 2023-та година кметът Маринела Николова подписа допълнително споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за осигуряване на останалата част от средствата в размер на 4.9 милиона лева с ДДС. Обектът е: „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици, разположени на една права – ул. „Княз Дондуков“ и ул. „Освободител“, съоръжения и принадлежности към тях на територията на град Козлодуй“.

Само преди месец приключи и асвалтирането на част от улица "Ломска" с дължина 1.5 км. Отсечката включва участък от кръстовището с улица "Хаджи Димитър" до изхода на Козлодуй в посока Лом. 
С реализацията на двата проекта общината ще довърши намерението си да има напълно реновирана отсечка от входа на Козлодуй /от към Враца/ до изхода на града /в посока Лом/ с дължина повече от 2.5 километра.  

/Г.Р./



12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра СНИМКИ
В Монтана двама се отказаха от битката за парламента
Испания извика посланичката си в Аржентина след думи на аржентинския президент Хавиер Милей, породили полемика
Деница Симеонова: Ще бъда гласът на Северозападна България в Брюксел СНИМКИ
Денят на Джебел събра в родопския град гости от страната и чужбина
48 килограма опасни отпадъци са предадени от гражданите на Мобилния пункт