Събития

Мартин Харизанов събра близо 100 младежи да дискутират превенцията срещу наркотици и алкохол СНИМКИ

  08.05.2024 15:17             
Мартин Харизанов събра близо 100 младежи да дискутират превенцията срещу наркотици и алкохол СНИМКИ

Близо 100 ученици от различни училища във Враца присъстваха на лекция на създателя на I A.M. WAY (съвременен и модерен център за рехабилитация на зависимости) Пламен Йотински. На срещата Пламен Йотински разказа своята лична история, свързана с борбата с наркотиците и акцентира върху значението на навременната превенция срещу наркотична, хазартна и алкохолна зависимости. 
Лекцията бе изключително интересна и полезна за учениците, а дискусията с г-н Йотински даде отговори на много въпроси. Дискусията даде възможност на младежите от Враца да разберат от първо лице какви огромни рискове крият различните зависимости за живота, здравето и професионалното развитие на младите хора. 
Вярвам, че чрез подобен тип лекции и дискусии с хора, минали по този път, и работещи активно върху превенцията от зависимости, можем да предпазим младежите от подобни рискове и да ги мотивираме да водят здравословен и активен начин на живот”, каза организаторът на срещата Мартин Харизанов. Той допълни още, че е негова кауза да привлича все повече млади хора към спорта и здравословния начин на живот. “Това е и причината да организирам такива срещи за учениците в Козлодуй и Мизия, които ще се проведат на 12 и 16 май. Освен борбата със зависимостите сред младежите, моя кауза е да убедя и мотивирам младите хора, че могат да развиват своя потенциал и в родните си места. Да работят и да се изграждат като личности и професионалисти там, където са родени, защото именно те са основата на бъдещото стабилно развитие на област Враца", каза още Мартин Харизанов. 

/Г.Р./



БЪЛГАРЕ гостуват във Враца с емблематичния спектакъл ПАИСИИ
Десетки спортисти се включиха в Деня на българския спорт СНИМКИ
Захарова нарече посещението на Путин в Китай съдбоносна стъпка, определяща бъдещето на цялата планета
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Враца с още красоти в центъра
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват