Избори Събития

Важни срокове за изборите

  07.05.2024 13:00             
Важни срокове за изборите

Във връзка с насрочените на 9 юни 2024 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители общинска администрация Враца уведомява избирателите, че могат да подават писмени заявления до Кмета на Общината, както следва:

1. Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец, за всеки избор поотделно /Приложение № 30-ЕП и Приложение № 31-НС/, или чрез електронно заявление през интернет страницата на общината, не по-късно от 25.05.2024 г.

2. Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес до 25.05.2024 г. Искането, за всеки избор поотделно /Приложение № 26-ЕП и Приложение № 27-НС/, се прави писмено до кмета на общината или чрез електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

3. Само кандидати за членове на ЕП, за народни представители, членове на ЦИК, членове на РИК или наблюдатели могат да подадат заявление /Приложение № 77-ЕП/НС/ за издаване на удостоверение за гласуване на друго място – до 25.05.2024 г.

4. Избирател, спрямо когото са допуснати непълноти и грешки, може да поиска отстраняването им с писмено заявление, за всеки избор поотделно /Приложение № 16-ЕП и Приложение № 17-НС/ до 01.06.2024 г.

Безплатен телефон за справки в избирателните списъци: 080013699

/Г.Р./



Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Община Враца продължава да разкрасява пешеходната зона
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват
Костадин Костадинов: Така повече не може
Европейската нощ на музеите предизвика дълги опашки пред музеите
Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“