България

Ето какво ще бъде времето днес

  06.05.2024 06:10             
Ето какво ще бъде времето днес

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°. Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в София - около 23°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 16°, на 2000 m - около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 14 мин. и залязва в 20 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 19 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 9 мин. и залязва в 18 ч. и 44 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние.

/Г.Р./



Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ
След атентата: Правилно ли са действали охранителите на словашкия премиер
За кои болести все още няма лек
Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести СНИМКИ
Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия