България

Ето какво ще бъде времето днес

  05.05.2024 07:25             
Ето какво ще бъде времето днес

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се повиши още.

В нощта на Христовото Възкресение валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и ще намалява, и до сутринта над много райони ще се изясни. В сутрешните часове на места в равнините и низините временно ще се образува мъгла. В източните райони ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°. През деня ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България - със слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°.

В планините ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 13°, на 2000 m - около 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 16 мин. и залязва в 20 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 46 мин. и залязва в 17 ч. и 25 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние.



Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ
След атентата: Правилно ли са действали охранителите на словашкия премиер
За кои болести все още няма лек
Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести СНИМКИ
Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия